14.08.2018, 17:40

Польща має ще трохи часу на перегляд реформ

Влада країни має один місяць, щоб вжити всіх необхідних заходів для імплементації обгрунтованої позиції Єврокомісії у законодавстві про Верховний суд країни.

Про це йдеться у прес-релізі ЄК, пише Укрінформ. 

"Тепер польська влада має один місяць, щоб вжити необхідних заходів для погодження обгрунтованої позиції (Єврокомісії - ред.). Якщо польська влада не вживатиме відповідних заходів, Комісія може прийняти рішення передати справу до Суду ЄС", - йдеться у прес-релізі.

В Єврокомісії наголосили, що ретельно проаналізували відповідь польської влади на лист від ЄК. Однак, в європейському відомстві досі залишаються юридичні занепокоєння щодо законодавства про Верховний суд Польщі.

У Брюсселі додали, що зберігають свою позицію щодо того, що польський закон про Верховний суд є несумісним із законодавством ЄС, оскільки підриває принцип незалежності, включаючи процедуру зняття суддів і, таким чином, Варшава не виконує свої зобов'язання відповідно до пункту 1 статті 19 Договору про ЄС, яка пов'язана із Хартією про основоположні права Євросоюзу.

Як повідомлялося, на початку липня Єврокомісія порушила процедуру щодо Польщі з метою розслідування порушення у сфері верховенства права та подальшого накладення санкцій. Застереження Брюсселя викликає, зокрема, закон про Верховний Суд країни.

Як пояснили в Єврокомісії, цей закон порушує права суддів та не відповідає зобов'язанням Польщі щодо ст. 19 Угоди про ЄС, яка пов'язана із Хартією про основоположні права Євросоюзу.

Фото: джерело

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: