• Головна
  • Новини
  • Польща компенсовує недостатність роботу Болгарії у Раді ЄС

11.06.2018, 18:59

Польща компенсовує недостатність роботу Болгарії у Раді ЄС

Польська сторона закликала ЄС пришвидшити роботу над правилами, які ускладнять будівництво газопроводу "Північний потік-2".

Із таким закликом Польща виступила на зустрічі міністрів у справах енергетики країн ЄС у Люксембурзі, повідомляє "Польське радіо".

За словами польського віце-міністра у справах енергії Міхала Куртики, заклик Польщі підтримали 10 країн, проти були чотири: Австрія, Німеччина, Бельгія та Нідерланди.

У листопаді минулого року Єврокомісія офіційно схвалила пропозицію щодо поширення на газопроводи з третіх країн вимог Третьої газової директиви, що дозволить частково контролювати російський трубопровід "Північний потік-2". Однак переговори у справі оновлення газової директиви "застрягли" на рівні експертів з країн ЄС.

Болгарія, яка тепер головує у Раді ЄС, гальмувала роботу і не виносила цієї теми на рівень послів. Тому Польща, зацікавлена в швидкому перегляді правил, закликала ЄС до мобілізації.

Від 1 липня в ЄС півроку головуватиме Австрія, яка разом з Німеччиною виступає проти змін у газовій директиві. Якщо цю справу відкласти на наступний рік, це означає ризик, що змінити директиву не вдасться перед закінченням спорудження "Північного потоку-2", що планується на кінець 2019 року.

 

Фотоілюстрація Джерело

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: