Галина Янко


26.10.2018, 20:42

Політична маніпуляція дітьми

Мала можливість долучитися на запрошення департаменту охорони здоров’я до комісії що напрацьовувала дорожньою карту щодо можливої майбутньої реорганізації дитячого психоневрологічного диспансеру.

Мала можливість  долучитися на запрошення департаменту охорони здоров’я до комісії що напрацьовувала дорожньою карту щодо можливої майбутньої реорганізації дитячого психоневрологічного диспансеру. Для мене очевидно, що комусь сильно потрібно все завести в політичну площину. На всі мої запитання я отримала відповіді. Не може витрачатися 11 мільйонів на заклад, який існує на папері, на персонал, який нібито обслуговує 13 тис. діток, а по факту зовсім не так.

Стаціонарне відділення просто не витримує ніякої критики. Під час роботи комісії ми побачили один раз 3 пацієнти, іншого разу - жодного. Свідомо, за рік, витребували довідку з ДСНС, які відомості за рік по особах що залишалися на ніч у диспансері. Аж одного разу було 16 осіб. Інші дні де 2, де 8, де 0! ( фото додаю, можете самі переконатися).

При експертній оцінці медичних карт стаціонарних хворих порушень море: немає годин виписки з лікарні, підписів, не відображена динаміка захворювання, обгрунтованість призначень у корекції лікування, обгрунтованість необхідності продовдення лікування в стаціонарі. Все це свідчить про фактичну фіктивнисть даних перебування діток у стаціонарі. І ще важливий факт. Не видано жодному батькові чи мамі листки непрацездатності, це при тому, що мали б бути видані за умови перебування дитини на лікуванні в стаціонарі.

По працівниках, всі лікарі, що працюють у диспансері, мають можливість приєднатися до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. Всі лікарі, що працюють у поліклініках в місті залишаються на своїх посадах з обласним підпорядкуванням і надалі надаватимуть своїм маленьким пацієнтам необхідну допомогу. Гострі стани діток, як і раніше, і без спекуляцій що цього не було!!!, буде обслуговувати дитяче відділення ЛОКПЛ. До слова, Диспансер має можливість надавати допомогу діткам тільки з пограничними станами. Щодо сестринського і обслуговуючого персоналу, більшість - це особи пенсійного віку і далеко пенсійного віку. І якщо є бажання працювати, то робота для них буде, було б тільки бажання працювати.

Приміщення залишається на балансі Департаменту охорони здоров‘я. Я категорично проти продажу. Неодноразово говорила про це. Як і до речі про приміщення кардіологічного санаторію.

І останнє, до політиків, перестаньте маніпулювати дітьми, говоріть правду. Нареші, я вперше почула від лікара психіатра, що входила в комісію правду, що діток яким потрібно перебувати в стаціонарі цілодобово, дякувати Богу, стає з кожним роком менше. Медицина не стоїть на місці як і робота психіатрів. І саме вона зазначила, що таким дітям є зараз за сучасних умов вкрай необхідно центри денного перебування, де таким діткам надаватимуть корекцію вузькі спеціалісти, і це повинно бути спільною роботою охорони здоров‘я, освіти і соцзахисту. І ще, батьки дітей, що обслуговувалися, розповідали, що їм цей заклад потрібно виключно для довідок. Дітей ні туди, ні кудись інде вони класти не хочуть. То напевне варто подумати, як батькам спростити отримання таких довідок, аби через фіктивні лягання у лікарню, обласний бюджет не втрачав шалених коштів. Краще ці гроші дати на підтримку таких сімей чи закупити ліки для важкохворих діток. Сухі факти. Але нарешті треба почати говорити правду.

Фото: Галина Янко

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: