• Головна
  • Новини
  • Підвищення тарифів та «війна компроматів» - удар по рейтингах

06.01.2019, 11:20

Підвищення тарифів та «війна компроматів» - удар по рейтингах

Львівщина буде майданчиком підтримки для тих кандидатів, які «виїжджають» на національно-демократичній ідеології. 

Таку думку 4 січня під час прес-конференції озвучив кандидат історичних наук, докторант Інституту народознавства НАН України, політолог Ігор Марков.

«Загалом такого швидкого та активного старту я не пам’ятаю. Особливості виборчої кампанії на Львівщині можна побачити вже тепер.

Львівщина не буде регіоном, який впиватиме на ідеологічний характер кампанії.

Тобто з Львівщини не йтимуть ключові меседжі і фактори впливу на підтримку кандидатів.

Львівщина це буде регіон,  який стане резервуаром підтримки тих кандидатів, які репрезентують національно демократичні сили, залежно від того, як буде розвиватися виборча кампанія», – розповів Ігор Марков.

За словами політолога, Львівщина стане полігоном для розгортання ефективних передвиборчих технологій.

«На президентських виборах-2019 Львівщина поведе себе традиційно: вона буде голосувати за того кандидата, який займе національну демократичну позицію, яка буде посилена, і в цьому нема нічого нового», – додав Ігор Марков.

Натомість депутат Львівської обласної ради, партії ВО “Батьківщина” Ярослав Качмарик наголосив, що Львівщина має бути майданчиком не ідеологічного протистояння, а навпаки об’єднання.

«Львівщина не повинна бути засобом ідеологічного протистояння в межах України, вона має бути засобом об’єднання. І такі підходи є.

Досить символічно, що «Батьківщина» буде висувати головного кандидата і майбутнього президента, саме 22 січня – в день об’єднання України. І дуже хочеться, щоб президентська програма та ідеологія була об’єднавча та переможна, саме таку яку має Юлія Володимирівна», – зазначив Ярослав Качмарик.  

Водночас політолог Олексій Роговик, зазначив, що Львівщина традиційно вирізняється на фоні інших областей своєю лояльністю до влади та акцентуванні на національно-демократичний дискурс.

Також він назвав фактори, які можуть можуть спричинити зміну рейтингів кандидатів на Львівщині.  «По-перше, офіційне висунення в президенти Зеленського, що може змінити його особисті показники.

По-друге, оцінка виборцями наслідків вже завершеного воєнного стану та отримання томосу єдиною православно церквою України.

По-третє, інформаційна інтерпретація результатів виборів до ОТГ. По-четверте, коаліціювання окремих кандидатів, зокрема, Чумак, Катеринчук та Томенко підтримали Гриценка, Терещенко підтримав Садового. Це може спричинити певні перетоки серед виборців, що не визначились.

По-п’яте, щодо рішення про зміни меж територіальних виборчих округів на Львівщині, то вважаю, що на підсумки президентських виборів це не матиме жодного впливу.

По-шосте, далі нас очікує реакція на підвищення тарифів та на «війну компроматів».

Також  Олексій Роговик проаналізував, яким чином кандидати в президенти нарощуватимуть власну підтримку на Львівщині: «Щодо Порошенка – то це дуже часті візити та піар-акції президента України (який у своїх заявах дуже часто звертається до чутливих саме для Західного регіону ідеологічних тем), застосування інформаційно-адміністративного ресурсу зі сторони Львівської обласної державної адміністрації, обласної ради та різних РДА, активність команд БПП у місцевих радах.

Не можна не згадати роль депутатів-мажоритарників, як от брати Дубневичі. Все це доповнюється політичною рекламою на біл-бордах, активною політичною рекламою низкою місцевих та особливо загальнонаціональних ЗМІ та таргетованою рекламою у facebook. Також є і сприяння з боку відомих львів’ян, середовищ низки ВНЗ та деяких партійних середовищ поза БПП. Крім того, йде агітація як за Порошенка, так і проти його основних опонентів».

 

 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: