Галина Янко


21.08.2018, 17:16

Народжені бути сильними

Чому люди поділяються на слабких і сильних? Не фізично. А на рівні думок і вчинків.

Чому люди поділяються на слабких і сильних? Не фізично. А на рівні думок і вчинків. Чому одні весь час стогнуть, постійно вимагають участі і безперестанку чекають помочі звідусіль, а інші, зціпивши зуби і стиснувши волю в кулак, мовчки допомагають собі самі, стаючи опорою і захистом для інших?

Коли мені говорять, що слабкі є слабкими від народження, рівно як сильні наділені силою апріорі, я в це не вірю. Я не вірю в це так само, як і в те, що є люди які від народження вміють читати і писати. Коли мене намагаються переконати в тому, що слабкі, навіть коли захочуть, не зможуть стати сильними, а сильні за визначенням не потребують тої підтримки, яка так життєво необхідна слабким, мені хочеться зірвати стоп кран і пересісти в інший потяг.
Бути слабким - не патологія. Бути сильним - не данність на кшталт кольору очей чи форми носа. І те, і інше - життєва позиція. Вибір, який кожен робить сам. Програма, що визначає спосіб життя.

Слабка людина є слабкою не тому що вона слабка, а тому що може дозволити собі таку розкіш. Тому що поруч є та людина, яка дозволяє їй бути саме такою, та, яка готова відповідати не тільки за себе, але і за іншого. Скажу більше. Слабких людей немає. Є ті, котрим вигідно бути слабкими.

Сильні ж часто сильні не тому, що їм так хочеться, а тому що нічого іншого не залишається, окрім як бути такими і крапка. А вже що там за цією крапкою з тої іншої її сторони, тільким їм одним і відомо. Ну, і ще тим небагатьом, хто дуже сильно захоче побачити і зрозуміти.
І часто саме вони, ті, які здаються Вам сильними, залізними, непохитними, тими, кому Ви на ходу кидаєте звичне «ти сильний - ти справишся» - гостріше інших потребують тої самої підтримки і захисту. Любові і тепла. Тому що сильні зношені. Тому що глибше зранені. І змученості у них катастофічно більше. І почуття самотності також.

Тому що бути сильним - це значить не обговорюючи приймати удар на себе. І собою і тільки собою закривати будь який отвір в будь якій стіні. Будь яку тріщину на любому кораблі. Завжди і всюди. 

Бережіть себе, сильні. Бережіть один одного. Тому що Вас один у одного не багато. І тому що Ваша сила часто і є Ваше найслабше і найнезахищеніше місце.

 

Фото з відкритих джерел

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: