18.02.2019, 12:59

На Львівщині розпочали масову вакцинацію школярів

Сьогодні, 18 лютого у Львівській області стартувала масова тритижнева вакцинація школярів. За період кампанії планують вакцинувати майже 50 тис. дітей.

«Ця кампанія спрямована на тих дітей, які пропустили щеплення від кору краснухи та паротиту. Сьогодні стартує активний етап спецоперації. У Львівській області близько 50 тис. дітей, яких необхідно вакцинувати», - повідомила заступник міністра охорони здоров’я України Олена Стефанишин.

Як раніше писав WN, вакцинацію розпочнуть за пріоритетністю: тобто, з тих навчальних закладів, де рівень охоплення вакциною нижчий, ніж 90%. Таких закладів в області – 108, у Львові - 79.

Щеплення дітям робитимуть безпосередньо в поліклініках та медкабінетах навчальних закладів. Окрім того, як розповів генеральний директор Центру Громадського здоров’я МОЗ України доктор Володимира Курпіта, на Львівщині є 50 шкіл, де залучать мобільні групи щеплення. У Львові дітей вакцинуватимуть виключно в поліклініках.

Зазначимо, що щеплення дітям будуть робити лише за письмовою згодою батьків.

Після Львівщини масову вакцинацію розпочнуть у Рівненській, Закарпатській та Івано-Франківській областях. Зауважимо також, що у Вінницькій області, не чекаючи розпорядження МОЗ, самостійно розпочали масову вакцинацію школярів.

До слова, сьогодні, 18 лютого,  МОЗ розпочинає розвезення додаткових доз КПК. Загалом на Львівщину доставлять близько 70 тис. доз  бельгійської вакцини.

Нагадуємо, кір – це дуже небезпечне і заразне захворювання, ліків від кору не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до смертельних наслідків. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору - вакцинація.

Фото - Мирослав Пархомик

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: