• Головна
  • Новини
  • Московські шпигуни, імовірно, не збиралися зупинятися на атаці у Солсбері

26.04.2018, 09:09

Московські шпигуни, імовірно, не збиралися зупинятися на атаці у Солсбері

Серед десятків російських дипломатів, висланих із США в минулому місяці, були шпигуни, які відстежували російських перебіжчиків і їх сім’ї, що переселилися в США.

Про це, посилаючись на обізнаних в цьому питанні чиновників правоохоронних і розвідувальних органів, повідомляє УП з посиланням на CNN.

За їх словами, принаймні в одному випадку російські шпигуни стежили за учасником програми ЦРУ, що надає нові посвідчення особи для захисту росіян, що переселилися в США.

Цей епізод і інші американські розвіддані викликати підозру, що росіяни готувалися до нападу на російських емігрантів в США, позначених Кремлем як зрадники чи вороги, повідомили чиновники.

Ці підозри підкріпилися після отруєння у Великій Британії колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки, яка є громадянкою Росії.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Британії Тереза Мей раніше заявила, що Сергій Скрипаль та його дочка були отруєні військовою нервово-паралітичною речовиною з групи «Новічок», розробленою Радянським Союзом в 1970-х і 80-х роках.

Британська розвідка вважає, що речовина «Новічок» була виготовлена на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області.

Організація із заборони хімічної зброї підтвердила висновки Британії щодо отруєння в Солсбері.

Росія заперечує причетність до отруєння родини Скрипалів у Великій Британії та стверджує, що «Новічок» на її території ніколи не виготовляли. 

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: