• Головна
  • Новини
  • Місцеві вибори відбудуться 23 грудня попри воєнний стан

06.12.2018, 12:21

Місцеві вибори відбудуться 23 грудня попри воєнний стан

Дія положення закону про заборону проведення виборів до органів місцевого самоврядування в умовах воєнного стану не поширюється на місцеві вибори, призначені на неділю, 23 грудня 2018 року.

Про це йдеться у тексті законопроекту № 9357, опублікованого на сайті парламенту.

“Законопроектом пропонується доповнити статтю 28 закону України “Про правовий режим воєнного стану” пунктом 2-2, яким передбачається встановити, що дія частини першої статті 19 цього Закону щодо заборони проведення в умовах воєнного стану виборів до органів місцевого самоврядування не поширюється на проведення місцевих виборів, призначених на неділю, 23 грудня 2018 року”, - йдеться у пояснювальній записці до проекту закону.

Законопроектом також пропонується доручити Кабінету міністрів у разі необхідності за зверненням Центральної виборчої комісії забезпечити фінансування заходів, необхідних для реалізації норм документа, а Центральній виборчій комісії забезпечити прийняття відповідних актів, зокрема щодо визначення строків виборчих процедур, пов'язаних з підготовкою і проведенням місцевих виборів у неділю, 23 грудня.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

29 листопада Центральна виборча комісія ухвалила постанову, в якій звернула увагу суб'єктів та інших учасників виборчого процесу місцевих виборів на необхідність дотримання закону про правовий режим воєнного стану щодо заборони проведення виборів у 10 областях, де було запроваджено воєнний стан. Згідно з цією постановою, питання призначення місцевих виборів у цих 10 областях вирішуватиметься суб'єктами їх призначення у законодавчо визначеному порядку після припинення чи скасування воєнного стану. Як уточнила голова ЦВК Тетяна Сліпачук, йдеться про заборону 45 перших і 7 додаткових виборів в новостворених ОТГ, призначених на 23 грудня, а також про 9 проміжних місцевих виборів, які мали відбутися 9 і 16 грудня.

3 грудня Президент Петро Порошенко вніс до ВР проект закону № 9357 про внесення змін до закону “Про правовий режим воєнного стану” щодо забезпечення проведення місцевих виборів, призначених на неділю, 23 грудня 2018 року.

Відомо, що ЦВК призначила перші місцеві вибори в 125 об'єднаних територіальних громадах на 23 грудня.

Укрінформ

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: