• Головна
  • Новини
  • МінТОТ закликало українців ігнорувати "вибори" в ОРДЛО та російські маніпуляції

11.11.2018, 11:57

МінТОТ закликало українців ігнорувати "вибори" в ОРДЛО та російські маніпуляції

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішнього переміщених осіб закликало громадян України, які вимушені перебувати в окупації, утриматися від участі у нелегітимних виборах та просить не піддаватися маніпуляціям держави-агресора.

Про це повідомляють у прес-центрі МінТОТ.

У міністерстві зазначили, що відповідно до комплексу заходів щодо виконання Мінських угод, затверджених Резолюцією Ради Безпеки ООН 2202, проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей передбачено виключно на місцевому рівні за умови дотримання українського законодавства, відповідних демократичних стандартів ОБСЄ та забезпечення максимальної прозорості.

"За своєю суттю імплементація Мінських домовленостей покликана відновити конституційний лад України, в якому немає місця незаконним збройним формуванням (НЗФ), керованими кремлівською владою", – йдеться у повідомленні.

Як заявляють у МінТОТ, проведення "виборів" ставить під сумнів загальне, пряме, рівне волевиявлення народу України. Громадяни, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, перебувають в інформаційній ізоляції та зазнають тиску з боку держави-агресора щодо прийняття рішення про участь у нав’язаних незаконних виборах.

"Ми сподіваємося, що незламність духу, вірність і відданість загальнолюдським цінностям демократичного світу, допоможе вам зробити вибір на користь миру, до якого ми всі прагнемо", – зазначили у відомстві.

Новоє Врємя

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: