• Головна
  • Новини
  • Мінкульт виплачуватиме стипендії діячам культури і мистецтва

05.09.2018, 21:49

Мінкульт виплачуватиме стипендії діячам культури і мистецтва

Уряд схвалив проект указу Президента України про призначення державних стипендій видатним діячам культури і мистецтва, повідомляє Урядовий портал.

“Уряд на своєму засіданні 5 вересня схвалив проект указу Президента України «Про призначення державних стипендій видатним діячам культури і мистецтва». Проект указу Президента України розроблено Міністерством культури відповідно до указу Президента України від 10 вересня 2011 року № 906 «Про державні стипендії для видатних діячів науки, освіти, культури і мистецтва, охорони здоров’я, фізичної культури і спорту та інформаційної сфери», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до проекту Указу включено 60 претендентів (8 довічних та 52 дворічних державних стипендій)  з метою стимулювання творчої праці діячів культури і мистецтва та засвідчення їх видатних особистих досягнень. Кандидатури, зазначені у проекті указу, були розглянуті Комісією з питань призначення державних стипендій видатним діячам культури і мистецтва та пройшли конкурсний відбір.

“Після підписання зазначеного Указу кількість стипендіатів, які будуть отримувати довічні державні стипендії, складатиме 298 осіб, дворічні стипендії – 298 осіб. Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» розмір стипендії складатиме з 1 липня 2018  року –  2153 грн., з 1 грудня – 2246 грн (1,5 прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність)”, - уточнюється у повідомленні.

В уряді наголосили, що прийняття цього указу сприятиме реалізації державної політики щодо підтримки та поліпшення матеріальних умов життя видатних діячів української культури і мистецтва та соціального захисту професійних творчих працівників і працівників культури.

Фото ілюстративне

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: