• Головна
  • Новини
  • Мешканцям будинку на Горбачевського перекривають кисень

22.08.2018, 14:16

Мешканцям будинку на Горбачевського перекривають кисень

Власники квартир вимушені покидати оселі.

Мешканці багатоповерхового будинку, що на вулиці Горбачевського, 4, зокрема, у третьому під'їзді скаржаться на те, що в одній з квартир будинку орендар здійснює нелегальну фармацевтичну діяльність з виробництвом лікарських препаратів. Підтвердженням цього є сильний запах невідомої речовини, що найбільше чути вночі. Випари викликають подразнення дихальних шляхів та сльозотечу.

Вже понад рік Ольга Процюк, мешканка 65 квартири, відчуває погіршення здоров'я, саме в її квартирі найбільше чути токсичний запах. Нещодавно вона навіть була вимушена буквально "вивезти" свою хвору матір до родичів, адже та просто фізично не могла перебувати у квартирі дочки.

Вона розповідає, що їдкий запах хлору та соляної кислоти з'явився з того часу, відколи власник квартири 64 здав в оренду своє приміщення і там оселились невідомі люди.

"Стук механічного предмету, злив води та токсичні випаровування", - так жінка описує шкоду від сусідів.

За її словами, це несумісна з життям речовина. Інші мешканці під'їзду теж неодноразово скаржились на токсичний запах у під'їзді та на погіршення здоров'я, навіть у своїх дітей. Тетяна Лисова-Боярцева розповіла, що останнім часом помічає погіршення роботи своєї щитовидної залози.

Колективно мешканці звертались в поліцію вже двічі та навіть до генеральної прокуратури за бездіяльність поліції. Для проведення обстеження ЛКП "Затишне" та Франківська адміністрація запрошували лабораторію, яка здійснила заміри, результати яких наявність шкідливих речовин не показали.

Та, за словами пані Ольги, сусідів попередили про перевірку, тому на якийсь час випаровування та незрозумілі звуки припинялись. Після обстеження випари відновлювалися. Очевидці розповідають, що у "підозрілій квартирі" бачили велику кількість мішечків з порошком.

Сьогодні у Львові зібрались, аби заслухати всі версії справи та реакцію влади й поліції на неї. Присутний на зустрічі Василь Паливода, представник Франківської адміністрації у Львові, стверджує, що при обстеженні квартири 65 та під'їзду, жодних токсичних речовин у повітрі не виявили. Та зізнався, що експертизу дослідження у квартирі, звідки, за підозрами мешканців будинку, доноситься запах, не проводили.

У Франківському відділку поліції теж заявили, що при обстеженні жодних токсичних викидів не знайшли. Громадські активісти запевняють, що протягом півтора року, відколи виникла проблема, публічно токсичний запах з представниками ЗМІ зафіксували лише одного разу. Опісля, цього здійснити було вже неможливо, адже кожного разу, коли організовували виїзд, небезпечних сусідів попереджали.

Одного разу, перед таким приїздом, мешканці будинку навіть помітили взимку відкриті усі вікна у під'їзді.

"Відвідавши особисто квартиру пані Ольги, я можу впевнено сказати, що в жодному медичному закладі, чи в тих місцях, де здійснюється дезінфекція хімічними речовинами, такого запаху я не чув. Концентрований запах, однозначно йде від суміжної стінки ванної кімнати 64 квартири. За результатами перебування в цій кімнаті, до кінця дня я почував певні розлади у здоров'ї та навіть отримав легкий хімічний опік", - розповів представник громадського об'єднання "Право без кордонів" Ігор Бачинський.

У ГО "Народна дія" запевняють, що у справі порушено право людини.

"Влада, відповідаючи шаблонно на запити, не намагається розібратись у справі. Відповідно, всі владні структури вмивають руки. Очевидно, тому, що комусь дуже вигідно прикривати той бізнес, адже всі дорослі люди та всі розуміють, що це - саме бізнес, що є страшною бідою з покаліченими людьми та долями. І це треба зупинити", - закликає активіст ГО "Народна дія" Лідія Конюх. Також вона запевнила, що "Народна дія" допомагатиме Ользі Процюк розібратись у справі.

 

Текст і фото: WN

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: