• Головна
  • Новини
  • Майже 76% українців готові прийти на президентські вибори

01.11.2018, 14:16

Майже 76% українців готові прийти на президентські вибори

Готові під час виборів Президента прийти на виборчі дільниці і проголосувати майже 76% опитаних українців.

Про це свідчать результати спільного соціологічного опитування Центру "Соціальний моніторинг", Київського міжнародного інституту соціології, Українського інституту соціальних досліджень ім. О. Яременка та соціальної групи "Рейтинг", проведеного 28 вересня - 16 жовтня, презентованого на прес-конференції, повідомив кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні 75,8% (майже 76%) населення країни каже, що готове брати участь у цих виборах. При цьому повністю впевнені в тому, що прийдуть 40,7% і скоріше за все прийде 35,1%", - сказав директор Центру "Соціальний моніторинг" Дмитро Дмитрук.

Водночас, згідно із даними дослідження, цілком впевнені, що не підуть на вибори 11,9%, а скоріше за все не підуть - 7,6% опитаних українців.

"Традиційно у нас дуже високий показник заявленої явки в Західному регіоні, далі у нас іде Схід та місто Київ. Зростання готовності голосувати на Сході - це тенденція, яка почалася з літа. Раніше там були нижчі, ніж у середньому, показники готовності голосувати", - зазначив експерт.

Як зауважив Дмитрук, нижче середнього рівня по Україні показники очікуваної явки на Півночі, у Центрі, на Півдні і найнижчі показники фіксуються на Донбасі, а саме в Донецькій та Луганській області.

Разом із цим, на парламентських виборах 36,3% впевнені, що підуть голосувати на цих виборах, 36% скоріше підуть голосувати, впевнені, що не підуть - 14,1%, а скоріше не підуть - 7,8% опитаних українців.

Опитування охопило всю територію України (за винятком тимчасово окупованих територій Луганської і Донецької областей та Криму). Всього було опитано 13684 респондентів, похибка не перевищує 0,85%.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: