• Головна
  • Новини
  • Левиць з приватного зоопарку з-під Львова відправлять до Африки

24.05.2018, 03:05

Левиць з приватного зоопарку з-під Львова відправлять до Африки

На думку фахових захисників тварин, їм конче потрібна реабілітація.

Міжнародний фонд захисту тварин імені Лоуренса Ентоні збирається перевезти трьох левиць із приватного звіринця «Білаки» поблизу Самбора до реабілітаційного центру в Південній Африці.

На думку зоозахисників, тварин утримують в неналежних умовах, що становить загрозу для їхнього здоров'я.

Про намір перевезти левиць активісти повідомили 20 травня на сторінці фонду імені Лоуренса Ентоні у Facebook. Зокрема, вони проінформували про завершення другого етапу вакцинації тварин. Документи про вакцинацію надішлють юристам, які перевірять їх відповідність конвенції про міжнародну торгівлю та обмін рідкісними видами флори і фауни СІТЕС.

Після позитивної відповіді від CITEС левиць можна буде перевезти до південноафриканського реабілітаційного центру. Захисники тварин припускають, що процес узгодження всіх документів може тривати 3-4 місяці.

Упродовж цього часу представники фонду Лоуренса Ентоні доглядатимуть за трьома левицями з Самбора, а також за левеням на ім’я Натан, яке утримували в Хмельницькому. Левеня також збираються забрати до реабілітаційного центру.

Левиць добре годували, однак утримували в тісних вольєрах площею 35 м². Наразі доглядом тварин займаються активісти. Догляд і харчі для чотирьох левів обходяться їм в 1800 доларів на місяць. Для тварин також збудують тимчасовий просторий вольєр площею 300 м². Захисники тварин просять підтримати їхню ініціативу пожертвами, які можна надсилати тут.

Міжнародний фонд імені Лоуренса Ентоні носить ім'я відомого захисника тварин з ПАР, який багато років займався збереженням рідкісних видів Африки, а також рятував тварин Багдадського зоопарку під час війни в Іраку 2003 року.

Зоопарк «Білаки» біля Самбора існує більше десяти років. Він належить підприємцеві і колишньому голові Самбірської РДА Івану Білаку. У приватному звіринці власник, окрім левів, утримував ведмедів, вовків, лисиць, буйволів, страусів та інших тварин. У 2016 році лев із цього зоопарку напав на чоловіка, який спробував його погодувати.

Відвідувачі та активісти неодноразово повідомляли про неналежне утримання тварин у зоопарку «Білаки». Восени 2016 року двох бурих ведмедів перевезли зі звіринця до реабілітаційного центру «Синевир».

Фото: Джерело

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: