• Головна
  • Новини
  • Кожне друге отруєння підробленим алкоголем в Україні - смертельне

30.10.2018, 14:45

Кожне друге отруєння підробленим алкоголем в Україні - смертельне

Кожен другий зафіксований факт отруєння підробленим алкоголем закінчується смертю. Так за останні три роки було зафіксовано 159 випадків, 84 з яких закінчилися смертю.

Про це повідомляє Опендатабот, платформа для роботи з відкритими даними.

За даними Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за 2016 рік було зафіксована 150 випадків отруєння фальсифікованим алкоголем, з них завершилось летально – 73, у 2017 — 6 випадків, з них померло 3 людини. В деяких ситуаціях від одного зафіксованого випадку може померти відразу кілька людей. Так,  у 2018 зафіксували 3 випадки, в яких загинуло 8 людей.

 “Фальсифікований алкоголь може містити різні домішки: сивушні масла, побутові рідини, технічні спирти: бутиловий, пропіловий, ізопропіловий, етиленгліколь, метанол та ін. Останні найнебезпечніші. Наприклад, етиленгліколь призводить до гострої ниркової, печінкової недостатності та ураження центральної нервової системи, а метанол – до ураження зорових нервів, що проявляється сліпотою (досить часто незворотньою) та смертю”, —  коментує головний токсиколог міського департаменту охорони здоров'я, кандидат медичних наук, доцент Сергій Недашківський.

“Якщо ви вирішили купити алкоголь — ви маєте перевірити його якість. Можливі опції — звернути увагу на ціну та перевірити ліцензію. Щоправда, дані про ліцензії ДФС поки не відкриває”, — розповідає Олексій Іванкін, засновник Опендатабот.

“Ми вважаємо, що дані від яких залежить життя та здоров’я громадян мають бути відкритими. Вимогу опублікувати повний реєстр алкогольних ліцензій додаємо до нашого списку задач для державних органів”, — додає він.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: