• Головна
  • Новини
  • Корки у Львові: Чаплінський радить трамвай, ровер і 10 км пішки

05.10.2018, 09:10

Корки у Львові: Чаплінський радить трамвай, ровер і 10 км пішки

«У світі з корками борються дуже просто – це урбаністичний менеджмент мобільності. Тобто, перевага надається громадському транспорту. Для автомобілів там створенні пекельні умови, натомість є велосипедна, пішохідна інфраструктура та громадський транспорт»

Про це у коментарі WN заявив начальник управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради Львова Юліан Чаплінський.  

«Люди звикли, що вони раніше долітали з одного кінця міста в інший за 10 хвилин, а тепер вони їдуть півгодини. Це не є причина, щоб розширяти вулицю. Чим ширша вулиця, тим більше машин на  ній буде стояти», – сказав Юліан Чаплінський.

Однак ми поставили Юліану Чаплінському питання про те, що інфраструктура Львова, зокрема, дорожня не встигає за шаленим темпом житлового будівництва. А дозволи на таке будівництво видає саме міська влада, зокрема, в його собі.

Як приклад ми навели перетин проспекту Червоної Калини та вул. Гната Хоткевича, що у Сихівському районі. Там компанія «Авалон» має побудувати  5 хмарочосів. Але вже нині у години пік проспектом Червоної Калини неможливо проїхати. Водії, щоб об’їхати затор на цьому проспекті, масово прямують вуличкою Гната Хоткевича. І там моментально утворюється інший затор.

5 висоток – це, знову ж таки, навантаження на дорожню мережу. Як місто думає дати цьому раду?

Юліан Чаплінський: «Наша задача пересадити Сихів на комфортний громадський транспорт. Поповнити маршрут №8 ще як мінімум десятком трамваїв і «почистити» його шлях до центру таким чином, щоб він  не стояв у корках

ЛКП «Львівавтодор» хотів зробити дорогу вздовж парку Івана Павла ІІ, я категорично проти цього, тому що ця об’їзна дорога відріже парк від житлового масиву.

Я планую зробити широку пішохідну та велосипедну смугу, завдовжки в 10 км (від Сихова до центру міста) – через зелені зони, парк Івана Павла ІІ, перетинаючи Хуторівку, через УКУ, потім мостом через колію на вул. Луганській, через парк «Залізна вода»  або через майбутній ІТ-парк, далі через Стрийський парк і парк Культури, Цитатедель і до центру. Це буде набагато корисніше, ніж ще одна дорога, яка одразу заб’ється в час пік».

Однак в корках стоїть не лише Сихів, а все місто. На це Юліан Чаплінський сказав, що порівняно з Києвом у Львові нормальна завантаженість вулиць. Він додав: «Нам треба близько 250 автобусів (очевидно, йдеться про комунальні великі автобуси), стільки трамваїв та 200 тролейбусів – тоді ми зможемо з впевненістю сказати, що ми створили  комфортні умови».

 

  

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: