Олег Пономар

політичний оглядач


13.10.2018, 12:35

Історичне рішення Сидону Вселенського Патріархату

Підсумуємо важливі моменти тижня, що минає.

Уточнімо й занотуймо, що саме ухвалив вчора Святий синод Вселенського патріархату:

Синод ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні: "поновити рішення, ухвалене раніше Вселенським патріархатом, про надання автокефалії церкві в Україні". Томос буде передано після обрання голови нової української церкви.

Синод визнав незаконною анексію Київської митрополії Москвою у 1686 році. Ухваленим рішенням скасовується юридичне зобов'язання синодального листа 1686 року, "виданого за обставинами того часу", який давав московському патріархові право призначати київського митрополита.

Синод постановив негайно відновити Ставропігію Вселенського патріархату (монастир, який підпорядковується безпосередньо патріархові) в Києві як "одну з багатьох ставропігій в Україні, які там завжди існували".

Синод визнав канонічність голови УПЦ Київського патріархату Філарета (Денисенка) та голови УАПЦ Макарія (Малетича). Вказано, що ці архієреї та їхні послідовники "опинились у розколі не з догматичних причин". Таким чином, УПЦ КП та УАПЦ відновлено в канонічному спілкуванні.

А тепер кілька новин зі США про солодку парочку колишніх найближчих помічників Трампа, які пішли на угоду з Мюллером проти Трампа.

19 жовтня відбудеться засідання суду, яке визначить дату, коли Манафорту, колишньому очільнику передвиборчого штабу Трампа, буде оголошено вирок за першим та другим (потенційним) процесом, враховуючи його угоду зі США.

Коен, колишній багаторічний особистий адвокат Трампа, переєструвався з республіканця у демократа. Хоча в часи дружби з Трампом він відповідав за фінанси Республіканської партії США.

Фото з відкритих джерел

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: