• Головна
  • Новини
  • Імпічмент Порошенка: є підписні листи: вже зібрано 70 підписів, – Соболєв

02.03.2019, 16:02

Імпічмент Порошенка: є підписні листи: вже зібрано 70 підписів, – Соболєв

Журналістське розслідування про розкрадання коштів в оборонці, що його оприлюднив Bihus.info, – це безпрецедентна подія, яка вимагає належної реакції з боку парламенту.

Про це 1 березня у Львівському прес-клубі заявив Сергій Соболєв, народний депутат України, заступник голови партії ВО "Батьківщина".    

Сергій Соболєв акцентував увагу на тому, що, власне, виявили журналісти Bihus.info?.

Сергій Соболєв: «Зі складів Міністерства оборони України в різний спосіб вивозилися, кралися запчастини, в тому числі і російського виробництва, які далі постачалися тому ж таки Міністерству оборони через «Укроборонпром». Постачалися  втридорога.  

При цьому ці ж запчастини досить часто були вже вживані або ж неналежної якості. Далі  їх застосовували для ремонту нашої бронетехніки, яка йшла на передову. І у всьому цьому, в цих схемах задіяний безпосередньо президент України  Петро Порошенко  – через його ж підприємство «Ленінська кузня, де відмивалися та переводилися в готівку гроші,  що є подвійним злочином. Також причетне безпосереднє найближче оточення президента».

За словами Сергія Соболєва,  йдеться про безпрецедентний випадок, який вимагав від парламенту дуже швидкої реакції.

«На жаль, ця реакція виявилась абсурдною. Адже збір підписів під процедурою початку імпічменту президента, що передбачий Конституцією України і окремими статтями Закону України  «Про регламент», був зухвало зупинений у той спосіб, що підписні листи були відкликані.

При цьому залишаються чинними підписні листи, які свого часу взяв один із народних депутатів,  який станом на сьогодні вже зібрав зі 70 підписів, їх ніхто не анулював, і ці підписні листи далі діють, і вже три місяці йде збір підписів в парламенті».

Також, за словами народного депутат, 28 лютого  сталася друга надзвичайна подія.

«Всі наші намагання створити тимчасову спеціальну комісію, яку б очолив неупереджений депутат, не з провладної фракції, і куди б увійшли  депутати від всіх фракцій, одразу хотіли зупинити через передачу повноважень з розслідування цих фактів (здобутих Bihus.info) чинній комісії, яка, нагадаю, за три місяці роботи нічого не знайшла.

Більше того, як тепер вже відомо з  матеріалів Генпрокуратури і НАБУ, ці факти (розкрадання в оборонці) розслідуються протягом останніх років, але чомусь відповідна інформація не була покладена на стіл Президента  України. А такі доповіді йому, як голові РНБО, повинні бути негайно надані. А відтак, ці факти залишаються протягом років лише матеріалами справ, і так і не доведені до суду…

І те, що сьогодні чинна комісія, яку очолює представник фракції БПП, мала б і далі начебто розслідувати факти зловживань в оборонпромі – це тільки зайве підтвердження того, що цю справу спробують «поховати».      

У чому ще суть колізії довкола створення парламентської комісії. На наше прохання, нам подали, як це вимагає регламент, своїх представників в комісію всі фракції і групи, окрім двох – групи «Народного фронту» і фракції БПП.  Саме через це комісія змушена чекати 5 діб, і цей термін закінчується наступного понеділка (4 березня), і тоді ми знову зможемо поставити на розгляд це питання і 150 голосами проголосувати нарешті за створення комісії, яка б змогла б розслідувала викриті факти».  

Нагадаємо, 25 лютого у програмі “Наші гроші з Денисом Бігусом” журналісти оприлюднили разючі факти того, що  президент Порошенко та його оточення продавали, зокрема, через "Ленінську кузню" запасні частини з для бронетехніки з “відкатами” та за завищеними у 2-4 рази цінами.  Йдеться про багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень з військово-оборонного комплексу.

Відтак. лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко повідомила, що партія «Батьківщина» розпочала у Верховній Раді збір підписів за імпічмент президента та ініціює створення Тимчасової слідчої комісії, яка має розслідувати корупцію Порошенка в оборонній галузі.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: