• Головна
  • Новини
  • Громадяни з відміткою «вибув» - це шлях до фальсифікації виборів

29.01.2019, 12:53

Громадяни з відміткою «вибув» - це шлях до фальсифікації виборів

За даними Державного реєстру, станом на кінець 2018 року кількість осіб, які можуть приймати участь у виборах Президента України 31 березня 2019 року в Тернопільській області становила майже 829 тисяч осіб, включаючи громадян з позначкою про вибуття.

Так ось, скільки людей з такою позначкою, не знає ніхто.

– Цей зазор є одним із шляхів фальсифікації, де на дільницях, на яких недостатній контроль, або багато інших причин, відбувається вкид бюлетенів за людей, які є в реєстрі, але на даний час не проживають в Україні. Нам відомі інші шляхи фальсифікації – це створення мережі (скупка голосів), заключення договорів (цинічна скупка голосів) та багато інших способів. Ситуація на Тернопільщині віддзеркалює ситуацію по всій країні, – заявив радник Міністра МВС, одних з небагатьох, хто в Міністерстві внутрішніх справ відповідає за прозорість президентських виборів Михайло Апостол.

За словами пана Апостола, МВС робитиме все, щоб попередити фальсифікації виборів: «Претендент виграє чесно і не важливо хто це буде!»

Що таке фальшування виборів Михайло Апостол відчув у 2014 році, коли представляючи «Народний фронт» Арсенія Яценюка, програв вибори до парламенту на одному з мажоритарних округів на Тернопільщині представнику «БПП-Солідарність» Миколі Люшянку. Одразу після виборів Апостол заявив, що мало місце масове фальшування волевиявлення, але нічого зробити не зміг. Можливо, навчений гірким власним досвідом і володіючи мандатом довіри від міністра внутрішніх справ Михайло Апостол і справді робитиме кроки для недопущення фальсифікацій.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: