14.06.2018, 12:58

Галопом до транспорту нового покоління

Міністерство інфраструктури і компанія Hyperloop transportation technologies домовилися про співпрацю в області технологій вакуумного поїзда Hyperloop.

Відповідний меморандум був підписаний Мінінфраструктури та Hyperloop 14 червня, передає НВ з посиланням на Українські Новини.

З боку міністерства меморандум підписав міністр інфраструктури Володимир Омелян, від Hyperloop генеральний директор компанії Дірк Алборн. Воно передбачає співробітництво в галузі технологій вакуумних поїздів Hyperloop.

"Ми сьогодні підписали меморандум про співпрацю між компанією, яка є найбільшою в світі з розробки технологій Hyperloop - транспорту нового покоління, який дасть світу нечувану швидкість, нечувані можливості і нечувані технології. Одним з підсумків цього візиту є наше чіткий намір спільно працювати над розробкою цих технологій", - сказав в ході церемонії підписання міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Міністр додав, що сподівається на відкриття найближчим часом RND-центру та Дата-центру в Україні, який буде займатися не тільки технологією Hyperloop, а й новими матеріалами, новими складовими компонентами сучасних транспортних можливостей світу.

За словами Омеляна, меморандум передбачає спільну розробку технологій, а також спільний пошук інвесторів цього проекту.

Міністр також зазначив, що проект повинен бути комерційно успішним. Крім того Омелян сказав, що сподівається на спільну розробку нових типів управління логістикою.

Раніше Мінінфраструктури ініціювало створення Центру транспортних інновацій Хайп.ua, в рамках якого буде створено майданчик в Дніпрі для тестування швидкісної транспортної системи Hyperloop.

Фото джерело

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: