• Головна
  • Новини
  • Експерти розповіли, що нового у президентські вибори-2019

04.09.2018, 18:26

Експерти розповіли, що нового у президентські вибори-2019

Більшість експертів вважають, що майбутні президентські вибори вирізнятимуться відсутністю чітких лідерів і високою конкурентністю.

Результати опитування експертів були оприлюднені на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Більшість учасників опитування політичних експертів, соціологів та журналістів, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, вважає, що президентські вибори 2019 року будуть відрізнятися від усіх президентських виборів відсутністю чітких лідерів і, як наслідок, високою конкурентністю (10 експертів).

Крім того, 8 експертів вважають, що на цих виборах буде надвисокий рівень популізму, 6 фахівців вважають, що ці перегони відрізнятимуться критичним характером для України та потенційними загрозами, 5 — зменшенням впливу колишніх соціально-економічних поділів, ще 5 — потужними спробами Росії вплинути як на перебіг виборів, так і на їх результати, 4 — великою кількістю компромату та бруду під час виборчих кампаній, 3 - не прогнозованістю результатів виборів.

Абсолютна більшість опитаних вважають, що майбутні президентські вибори хоч і не пройдуть без порушень, але це не матиме вирішального впливу на результати. Водночас стосовно майбутніх парламентських виборів експерти менш оптимістичні - більше третини з них вважають, що порушення на виборах зможуть суттєво викривити результати голосування.

Усі експерти погодилися щодо важливості передвиборчих дебатів між основними конкурентами на посаду президента. Вони вважають, що дебати мають вестися стосовно тих питань, за які безпосередньо відповідає глава держави, зокрема зовнішньої політики та оборони (передовсім у питанні військового конфлікту).

Опитування проводилося з 27 серпня по 3 вересня. Мета — з’ясувати думки експертів щодо майбутніх виборів президента та ВР перспективи ухвалення виборчого кодексу, а також сформувати рекомендації стосовно змісту майбутніх передвиборчих дебатів. Всього опитано 40 експертів.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: