25.02.2019, 19:20

Дочка Пєскова працює стажером в Європарламенті — ЗМІ

Дочка прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова працює стажером в Європейському парламенті та має безперешкодний доступ до низки документів Європейського Союзу.

Про це йде мова в розслідуванні журналістів Радіо Свобода. передає Укрінформ.

«Двадцятиоднорічна Єлізавета Пєскова офіційно зареєстрована стажером в офісі французького євродепутата Емеріка Шопрада, який публічно підтримував анексію українського Криму Росією в 2014-му. Її ім’я та прізвище також зазначене у відкритому доступі на сторінці Шопрада на сайті Європейського парламенту», - йдеться у повідомленні.

Євродепутат Шопрад у відповідь на запит Радіо Свобода підтвердив, що в його команді справді працює дочка впливового російського чиновника, і зазначив, що це вже її друге стажування в Європарламенті. «Пані Пєскова, безумовно, дочка важливої в Російській Федерації персони, але як студентка вона має не менше прав, ніж інші молоді люди, що проходять стажування як частину їхнього навчання», - заявив Шопрад.

Він додав, що Пєскова наразі не веде професійної діяльності у Росії, ні в приватних, ні в державних інституціях.

«Відповідно, тут не може бути конфлікту інтересів у виконанні мого мандату депутата Європейського парламенту», - зазначив Шопрад.

Шопрад, в офісі якого зареєстрована Єлізавета Пєскова, є членом комітету з закордонних справ Європарламенту, а також підкомітету з питань безпеки і оборони. Крім того, він є делегатом в Комітеті парламентського співробітництва ЄС-Росія.

Як нагадує видання, Шопрад був одним із міжнародних спостерігачів на організованому Москвою після військового захоплення Криму «референдумі» в березні 2014-го.

Кілька євродепутатів, з якими поспілкувалися журналісти Радіо Свобода, не знали, що в Європейському парламенті безперешкодно працює хтось, хто пов'язаний з російським чиновником високого рівня.

Сандра Калнієте, євродепутат від найбільшої парламентської групи — правоцентристської Європейської народної партії, вважає, що затвердження на роботу стажером доньки прес-секретаря російського президента є «недбалістю». «Це порушення загальних правил безпеки Європейського парламенту», - зазначила Калнієте в інтерв’ю виданню.

Петрас Ауштревічус з Альянсу лібералів та демократів вважає, що присутність Пєскової в Європарламенті є «великим соромом для Європейського парламенту».

Помічниця Єлізавети Пєскової не підтвердила Радіо Свобода інформацію про працевлаштування Пєскової в Європарламенті.

Як стажер донька прес-секретаря Володимира Путіна має безперешкодний доступ до будівель Європарламенту у Брюсселі та Страсбурзі. Вона також може відвідувати засідання усіх комітетів та інші зустрічі. Крім того, вона має доступ як до внутрішньої комп’ютерної мережі Європейського парламенту, і до внутрішньої мережі євродепутата, підкреслює видання.

Стажери в Європарламенті отримують зарплату з бюджету євродепутата, який формується з грошей європейських платників податків. Наразі невідомо, скільки отримує Пєскова, і чи платять їй взагалі.

Фото із соцмереж

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: