02.10.2018, 15:32

Детектив: в ОДА не підтвердили, що ЛАЗ відновив роботу

Львівський автобусний завод не працює. Наразі про запуск в якійсь перспективі виробничих потужностей у Львові на вул. Стрийській не йдеться. Про це в коментарі редакції заявив директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів.

На початку вересня  на інтернет-ресурсах з’явилися інформація про те, що Львівський автобусний завод відновив свою роботу у Львові  та навіть встиг вже виготовити та продати кілька автобусів.

Інформація про те, що завод розпочав свою роботу міститься і на оновленому офіційному сайті ЛАЗу.

Журналісти WestNews  подзвонили за мобільним номером, який розміщений на сайті. Начебто ми хочемо замовити туристичний автобус. Отримали відповідь, що  виробництво автобусу триватиме 4-6 місяців, вартість туристичного автобусу стартує від 180 тис. доларів. І що можна буде контролювати виробництво на заводі у Львові.

Однак, цю інформацію, по суті, спростував Роман Филипів, директор департаменту економічної політики Львівської ОДА.

«Це було і в 2014-му, 2015-му і 2016 році, коли представник City Transport Group по телефону говорив, що є автобуси, що можете приїжджати і забирати. Однак арбітражний керуючий «Заводу комунального транспорту» постійно інформує  департамент про те, що на вул. Стрийській на території збанкрутілого ЛАЗу нічого не відбувається.

Роман Филипів додав, що Львівський автобусний завод, на превеликий жаль, не працює. Наразі про запуск в якійсь перспективі виробничих потужностей у Львові на вул. Стрийській не йдеться.

"Ми повинні розуміти, що Львівський автобусний завод це велика кількість різних компаній, як утворилися там в процесі різних схем. А саме, Львівський завод, Львівські автобусні заводи, Завод комунального транспорту, ВАТ "Пасавтопром ", City Transport Group та City Transport Group PP. Саме останні дві компанії розкручують чутки, мовби є ще залишки з часів Євро-2012. Департамент з власниками цих компаній не має можливостей спілкуватися, тому контактів з ними не маємо", - наголосив Роман Филипів.

Нагадаємо, що у вересні раптом запрацював новий сайт  Львівського автобусного заводу, який працює і досі. Там заявлено, що підприємство відновлює роботу.

Також  там подано інформацію про 11 моделей, які начебто може виготовити завод. Зокрема, представлені вісім моделей автобусів, дві моделі тролейбусів та одна модель швидкої допомоги.

Більше того, Олександр Бондаренко, керівник відділу продажу City Transport Group, яке володіє ЛАЗом та автобусним заводом у Кам’янському (Дніпропетровська область), повідомив ЗМІ, що у дивом збережених цехах ЛАЗу на вул. Стрийській, 45 вже зібрали 8 автобусів.

Мовляв, із лютого розпочався процес відновлення і що вже працюють цех із фарбування та збору, але кузовний цех – ще ні. Значить, працюють львів’яни, а також люди з інших міст

Олександр Бондаренко повідомив: оті 8 автобусів продали українським комерційним клієнтам. Однак відмовився назвати покупців.

Нагадаємо, що Львівський автобусний завод свого часу викупив  російський бізнесмен Ігор Чуркін. За нього завод збанкрутував. Підприємство остаточно зупинилось у 2014 році. Нині ТОВ «Львівські автобусні заводи», яке перебуває в процесі припинення діяльності, офіційно записане на Ігоря Чуркіна та низку компаній, зареєстрованих в Канаді і Великобританії.

У 2013 році обладнання заводу почали вивозити на Дніпровський автобусний завод (м. Кам’янське), а у Львові мали залишити виробництво тролейбусів і туристичних автобусів.

26 травня 2014 року Державна виконавча служба України видала постанову про арешт майна заводу-боржника. Пізніше приміщення заводу виставили на аукціон. Тоді ж завод зупинив виробництво у Львові та Кам’янському.

У лютому 2016 року збанкрутілий ЛАЗ купили дві юридичні особи з Києва.

Додамо,  що нині на частині території ЛАЗу вже виріс величезний житловий комплекс, а трудовий потенціал підприємства майже повністю втрачено.

1988 року ЛАЗ випустив 14 646 автобусів – найбільше за всю історію заводу.

Фото - Гал-інфо.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: