29.07.2018, 19:00

Десантників не злякав львівський дощ

Сильні духом і тілом змагались у кросфіті

Нині, 29 липня, у Львові відбувся ІІ-й Всеукраїнський чемпіонат на здобуття титулу "Найбільш фізично підготовлена команда військовослужбовців десантно-штурмових військ ЗСУ", про це повідомив кореспондент WN.

Кращі бійці десантно-штурмових військ змагались просто неба на унікальній сертифікованій, багатофункціональній кросфіт-арені, на якій проводять офіційні змагання.

Суддівський склад чемпіонату забезпечила Федерація функціонального багатоборства України.

Львівські десантники славнозвісної 80-ї бригади боролись із командами десантно-штурмових бригад з різних регіонів України.

До Львова приїхали десантники із Миколаєва, Житомира та Гвардіська. Зокрема, це Дніпровська 25 окрема повітрянодесантна бригада, Миколаївська 79 окрема десантно-штурмова бригада, 81 окрема аеромобільна бригада, яка базується в зоні АТО, Житомирська 95 окрема десантно-штурмова бригада та Житомирський 199 навчальний центр ДШВ.

Протягом року бійці тренувались та змагались у своїх бригадах.
Шість команд із п’яти учасників виконували три комплекси вправ, деякі з них були для дівчат.
Кросфіт є програмою вправ на силу та витривалість, до складу якої входять переважно добірки аеробних вправ, зарядки та важкої атлетики.

"Цей вид спорту формує універсального бійця. Можна підіймати важкі речі, тренувати витривалість та водночас бути дуже гнучким. Це важлива частина у підготовці військовослужбовця, адже, несучи на собі усе спорядження вагою до 30 кілограмів, він мусить мати значну фізичну підготовку", - наголосив тренер Олег Глянцев.

Андрій Ковальчук, начальник штабу, перший заступник командувача високомобільних десантних військ Збройних Сил України розповів, що наступного року на змагання планують залучити ще більше команд.
"Ми обрали саме кросфіт, оскільки це вид спорту, який тренує всі групи м'язів та вимагає не просто виконувати вправи, а робити це ще й в часі, а командний дух та воля до перемоги в цьому допомагає", - додав Генерал-майор Ковальчук.

Нагадаємо, 24 липня, десантники, які брали участь у другому всеукраїнському чемпіонаті з функціонального багатоборства провели відкрите тренування перед змаганнями.

Текст і фото WN

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: