• Головна
  • Новини
  • Цього дня чотири роки тому загинули 50 українських воїнів — Полторак

20.01.2019, 13:55

Цього дня чотири роки тому загинули 50 українських воїнів — Полторак

Захищаючи Донецький аеропорт, 20 січня 2015 року, загинули 44 військовослужбовці Збройних сил України.

“На жаль, цього дня (2015 року - ред.) пішли з життя 50 військовослужбовців Збройних Сил України. При цьому 44 із них— це військовослужбовці, які загинули в Донецькому аеропорту. Мужні кіборги віддали свої життя за мир в Україні. Ще чотири військовослужбовці загинули на різних ділянках фронту, і один військовий загинув під час виконання миротворчої місії на території іншої країни”, - заявив Полторак.

Він наголосив, що кожного із воїнів, хто загинув на війні з Російською Федерацією, щодня згадують під час ритуалу, який відбувається в Міністерстві оборони. “Ранковий ритуал, який відбувається щодня — це символ того, що ми пам’ятаємо усіх загиблих героїв, та на їхніх прикладах виховуємо нинішніх і майбутніх захисників нашої держави”, - наголосив міністр оборони.

Як повідомляв Укрінформ, героїчна оборона Донецького аеропорту, яка стала символом незламності та мужності українських військових, тривала 242 дні: з 26 травня 2014 року по 22 січня 2015 року. 242 дні українські військові, добровольці, медики та волонтери протистояли навалі російсько-окупаційних військ та проросійським бойовикам, затято відстоюючи малесенький клаптик української землі.

За стійкість, безстрашність і непереможність українських захисників Донецького аеропорту назвали «кіборгами».

У різний час в аеропорту та прилеглому селищі Піски воювали спецпризначенці 3-го окремого полку, бійці 79, 80, 81, 95 окремих аеромобільних та 93 окремої механізованої бригад, 57 окремої мотопіхотної бригади, 90-го окремого аеромобільного та 74-го окремого розвідувального батальйонів, бійці полку «Дніпро-1», вояки Добровольчого українського корпусу (ДУК) та багато інших. Багатьох із них було відзначено державними нагородами, деяких із них – посмертно.

18-21 січня 2015 року внаслідок підриву терміналу ДАП загинуло 58 захисників-«кіборгів», які відстоювали цей плацдарм до останньої краплі крові. 21 січня 2015 року було прийнято рішення відвести українських військовослужбовців з нового терміналу – цей об’єкт був повністю зруйнований і не придатний для оборони. За офіційними даними, захищаючи Донецький аеропорт загинули понад 200 військових.

Фото - Міноборони

Укрінформ

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: