26.07.2018, 12:54

Брія Блессінг: Я би не поїхала виступати до Росії

Відома співачка про музику, віру і війну

В Україні вона стала відомою після телевізійного талант-шоу. Мешкає у Львові, але народилася у Сполучених Штатах Америки. Де і вирішила присвятити своє життя Богові, адже з раннього дитинства виховувалася у дусі християнства. У цьому інтерв’ю спілкуємося із співачкою Брією Блессінг.

Вона – автор текстів і виконавець власних пісень. А ще – активна громадська діячка. У Львові та Україні бере участь в різноманітних проектах, що мають як культурну, так і благодійну мету.

Про найважливіше із життя та діяльності ми розпитали у співачки особисто. 

- Ваша співоча кар’єра нині на якому етапі?

- На даний момент співоча кар’єра на активному етапі. Я зараз завершую написання альбому пісень Івасюка разом з проектом «Шоколад». Альбоми вийде у жовтні. І так само буде два турне – одне у США, одне в Україні. Тому, скажімо так, трошки зайнята (сміється – АВТ.)

- Ви не лише співачка, а й активна громадська діячка. Зокрема, їздили на передову до захисників батьківщини. Чи їздите зараз?

- Я вже чотири роки їжджу в АТО. Звичайно, не завжди вистачає часу і фінансів, але кожного разу, як тільки в мене є можливість, то я одразу їду туди. Я була в травні цього року. Це завжди велика честь і велике благословення для мене. Я їду, щоби їм допомагати, але мені здається, що я отримую набагато більше у відповідь від них. Бо вони дають стільки радості і стільки надії для нашої країни, що мені навіть важко кожного разу повертатися додому, якщо чесно.

 - Що можете сказати про тих Ваших колег, які працюють на два фронти і не припиняють гастролювати країною-окупантом?

 - Знаєте, це питання завжди важке для мене. Я можу тільки сказати за себе. Я можу тільки контролювати мої вчинки і те, що я роблю. Коли ми намагаємося контролювати іншу людину, завжди буде розчарування. Бо це – не наше завдання у житті. І зараз в Україні ми, як ніхто, маємо зрозуміти цінність особистого вибору. Цінність свободи. Що кожна людина має бути вільна. Зробити власний вибір – чи ми погоджуємося з цим чи ні. Якраз наші військові воюють за нашу свободу. І це дуже важливо. Коли ми починаємо обмежувати чиюсь свободу – це дуже небезпечний шлях. І я не раджу йти таким шляхом. Я можу сказати тільки за себе. Що я би не поїхала виступати в Росію. А що інші роблять – це вже їхнє рішення. І вони мають за це відповідати перед Богом. Так як і всі ми будемо відповідати за наші вчинки перед Богом.  

- Як часто літає до США і що там кажуть про ситуацію в Україні?

- Я буваю в США, мабуть, принаймні раз на рік. Можливо, два. Залежить від запрошення на виступи. Що там знають про Україну? Я зазвичай їжджу до української діаспори. Кожна людина інша. Хтось знає багато про Україну, бо вони стежать, а хтось взагалі нічого не знає. Так само з американцями. Хтось стежить, вони знають щось. А хтось спеціально не переймається і вони нічого не знають. Тому я бачу, що Господь дав мені дві можливості – я маю можливість в самій країні ділити свою любов до України з українцями. А за кордоном я маю можливість відкрити людям Україну. Що це таке – Україна. Що це за культура, що це за музика, що це за люди. Тому я вважаю себе дуже благословенною.

- Якість української музики сьогодні, коли боремося за популяризацію українського, зросла?

- Якість української музики однозначно зросла. Я думаю, що навіть існує стільки української музики, що ми навіть не розуміємо, скільки є гуртів, співаків, композиторів. Які роблять якісну музику. На жаль, шоу-бізнес, чи це в Україні, чи це в Америці, всюди, я бачу така тенденція, що шоу-бізнес показує людям дуже мало з того, що існує насправді. Тому варто слухати не лише цю музику, що включають на радіо. Варто просто знайти в Інтернет і шукати сучасні нові українські гурти. Я постійно вражена музикою, що я її чую. Що зараз роблять в Україні. Українські музиканти молодці. І вони йдуть тільки вперед, вперед. Я бажаю, щоб це і далі просто зросло. Щоб самі українці почали більше оцінювати, цінувати свою власну українську музику, бо тут в Україні є чим пишатися.

Текст: Олег Галів для WN

Фото: Брія Блессінг

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: