• Головна
  • Новини
  • Британія переглядає механізм “золотих віз” через стурбованість корупцією і росіянами

07.12.2018, 16:37

Британія переглядає механізм “золотих віз” через стурбованість корупцією і росіянами

Право на проживання у Великій Британії, як і в багатьох інших країнах, можна фактично купити

Британський уряд після 7 грудня призупиняє надання іноземним інвесторам привілейованих віз, що дозволяли багатіям поселятися у Великій Британії.

Умовою отримання візи “Рівень-1” було інвестування в Британії принаймні двох мільйонів фунтів ($2,5 млн.), що також давало право особам перевозити в країну членів сім’ї на початковий термін понад 3 роки з можливістю поновлення і згодом отримання постійного права на проживання та громадянства.
Після впровадження системи 2008 року такі візи отримували від кількох сотень до понад тисячі осіб на рік, серед яких багато російських олігархів, а також заможних осіб з Об'єднаних Арабських Еміратів. Близько половини отримувачів були з Китаю.

Уряд Терези Мей заявляє, що діє у відповідь на звинувачення, що Лондон став великим центром відмивання грошей, а також з міркувань національної безпеки особливо після спроби вбивства у березні в місті Солсбері колишнього офіцера російської військової розвідки Сергія Скрипаля.
Звинувативши Росію у застосуванні нервово-паралітичної отрути у Солсбері, Мей оголосила про перегляд візового статусу 700 російських громадян у Британії.

Згодом стало відомо, що у російського мільярдера Романа Абрамовича виникли проблеми з поновленням його візи.

Уряд планує 2019 року запровадити нову систему зі зміненими вимогами, пов’язаними з боротьбою із організованою злочинністю та відмиванням грошей.

Нові правила передбачатимуть, що заявники будуть підлягати фінансовій перевірці однією із зареєстрованих у Великій Британії аудиторських компаній.
Цього року у Великій Британії також почав діяти закон, що дає можливість поліції та іншим органам боротьби зі злочинністю вимагати від окремих осіб документальних пояснень джерел їхніх статків.

“Я заявляю відверто, що ми не терпітимемо людей, які не дотримуються правил і намагаються зловживати системою”, - заявила урядовець з питань імміграції Каролайн Ноукс.

Згідно з оцінками Національного агентство боротьби зі злочинністю (NCA) щороку через Британію проходить близько 100 мільярдів фунтів брудних грошей, переважно з Росії, Нігерії, Пакистану й країн на Далекому Сході.

Системи віз для інвесторів мають багато країн, включно зі Сполученими Штатами. Американську візу EB-5 з правом на постійне проживання можуть отримувати підприємці, які створюють робочі місця у США.
В деяких країнах Європейського Союзу головною вимогою привілейованої візи є звичайна сплата великого внеску, або придбання нерухомості, наприклад на понад 500 тисяч євро у Португалії.

Велика Британія стала особливо привабливою для багатіїв зокрема через те, що Лондон є великим міжнародним фінансовим і торговельним центром, а також з огляду на можливості для освіти й розкішного життя.

Голос Америки

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: