20.02.2019, 08:42

Бойове завдання – оборона Азовського узбережжя

Сили та засоби Донецького прикордонного загону зі складу угруповання протидесантної оборони Об’єднаних сил продовжують нарощувати бойові спроможності з відбиття ворожого вторгнення з боку Азовського моря.

Про це повідомила прес-служба Операції об'єднаних сил.  

Слід відзначити, що за розпорядженням Командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва заходи з підвищення рівня бойової підготовки проводяться регулярно. І цього разу прикордонники відпрацювали повний спектр завдань у черговому етапі навчань із злагодження дій та удосконаленнч рівня взаємодії мобільних протидесантних груп.

Так, днями в одному з десантно-небезпечних районів відпрацьовано тактичні епізоди захисту від атаки противника з моря. Під час навчань були змодельовані ймовірні дії противника на всіх етапах проведення ним десантної операції.

Складові прикордонної системи берегового спостереження, діючи за загальним задумом командування протидесантної оборони та використовуючи сучасні технічні засоби виявлення та розпізнання надводних цілей, здійснили розвідку розгортання десанту противника на морському театрі. Забезпечивши командування інформацією про марш-маневр ворога у морі, прикордонники перейшли до дій в ближньому районі охорони на стику моря та узбережжя. Корегуючи при цьому дії сил із протидії підходу десанту противника до району висадки.

В ході відпрацювання подальших тактичних завдань підрозділи Держприкордонслужби України та Збройних сил України, що спільно діють у складі Об’єднаних сил, виконали бойовий маневр із знищення десантно-висадкових засобів та недопущення висадки першого ешелону військ противника.

За підсумками навчань, дії прикордонників на береговій смузі підтвердили високий рівень особистої навченості та бойової злагодженості у складі підрозділів, залучених до проведення операції Об’єднаних сил. Умотивованість особового складу підрозділів Об’єднаних сил до рішучих дій із боротьби з російсько-окупаційними військами закріплюється постійними заходами бойової підготовки, які будуть продовжені і надалі.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: