• Головна
  • Новини
  • Блок Петра Порошенка отримає трохи не найбільше фінансування з держбюджету

23.07.2018, 10:32

Блок Петра Порошенка отримає трохи не найбільше фінансування з держбюджету

У рейтингу — покірні правлячій партії "Народний фронт", а також чомусь "Опозиційний блок".

Відповідно до повідомлення прес-служби НАЗК, у IІІ кварталі цього року партія "Партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність" отримає кошти у сумі 32 млн 546 тис. 214 грн; партія "Народний фронт" – 33 млн 20 тис. 75 грн; партія "Опозиційний блок" – 14 млн 65 тис. 605 грн, Радикальна партія Ляшка – 11 млн 106 тис. 858 грн; партія "ВО "Батьківщина" – 8 млн 471 тис. 724 грн. Крім того, партія "Об'єднання "Самопоміч" отримає 16 млн 365 тис. 568 грн, а також додатково 12 млн 841 тис. 756 грн за дотримання передбаченого законодавством гендерного принципу, поінформували у НАЗК.

Як нагадали у відомстві, право на фінансування у 2018 році отримали партії, які на останніх парламентських виборах у 2014 році отримали не менше 5% дійсних голосів виборців (пройшли до Верховної Ради). Загальна сума державного фінансування на 2018 рік, розподілена між політичними партіями, становить 513 млн 671 тис. грн. Національне агентство перераховує кошти на окремі рахунки кожної партії щоквартально.

Водночас, після наступних парламентських виборів будуть фінансуватися усі партії, які отримали не менше двох відсотків голосів виборців. Відповідні умови містяться у статті 17-3 закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання і протидії політичній корупції", а також у Прикінцевих та перехідних положеннях цього закону, зазначили в НАЗК.

 

Фото ілюстративне

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: