06.06.2018, 19:53

Антикорупціонери оголосили новий склад

Неочікувано для себе кияни утворили монополію у складі Ради громадського контролю НАБУ.

Національне антикорупційне бюро оприлюднило результати інтернет-голосування за кандидатів до Ради громадського контролю.

Список кандидатів із кількістю набраних голосів оприлюднено на власному сайті відомства.

"Серед переможців голосування – 7 жінок та 8 чоловіків. З 15 обраних членів РГК один представляє ГО з м. Дніпро (Артем Романюков), решта — з м. Київ", – йдеться у повідомленні Бюро.

До РГК увійшли представники громадських організацій "Автомайдан", "Трансперенсі Інтернешнл Україна", "Січ-С14", "Демократична сокира орди", "Громадський люстраційний комітет", "Асоціація правників України", "Платформа Громадський контроль" та "Антикорупційний штаб".

Четверо з 15 обраних кандидатів були членами РГК у попередньому скликанні. Це Віталій Устименко, Галина Янченко, Катерина Риженко, Артем Романюков.

За результатами голосування з 40 претендентів обрали 15: Максим Діжечко, Тетяна Локацька, Анатолій Мазур, Тетяна Козаченко, Олександра Дрік, Анна Калинчук, Андрій Боровик, Катерина Риженко, Галина Янченко, Віталій Устименко, Іван Лахтіонов, Євген Карась, Олег Пушак, Злата Симоненко та Артем Романюков.

Раніше у середу комітет Верховної Ради з протидії корупції обрав двох кандидатів на посаду аудитора НАБУ: правозахисника Володимира Василенка та правника з США Тома Фаєрстоуна.

30 травня проходило інтернет-голосування за учасників Ради громадського контролю при НАБУ.

Зазначалось, що за 12 годин голосування – з 9:00 до 21:00 – проголосував 19 381 громадянин. Одна особа могла проголосувати не більше, ніж за 15 учасників.

 

Фото Главком

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: