28.03.2019, 16:54

Акціонери змінили очільника "Укрнафти"

Акціонери ПАТ "Укрнафта" сьогодні на позачергових загальних зборах вирішили достроково припинити повноваження чинного голови правління Марка Роллінса 30 квітня 2019 року.

З 1 травня тимчасово виконуватиме ці обов’язки заступник голови правління Олег Гез до обрання нового очільника. Про це УНН повідомило з посиланням на прес-службу НАК "Нафтогаз України".

"Акціонери "Укрнафти" вирішили достроково припинити повноваження чинного голови правління Марка Роллінса 30 квітня 2019 року... За рішенням акціонерів з 1 травня 2019 року Олег Гез, чинний заступник голови правління та виконавчий віце-президент з питань збуту, тимчасово виконуватиме обов’язки голови правління "Укрнафти" до обрання нового очільника в порядку, передбаченому новим статутом компанії", - повідомили у компанії.

Як зазначається, таке рішення було ухвалене саме у зв’язку зі змінами в структурі управління компанією. Так, акціонери затвердили оновлений статут "Укрнафти" та положення про наглядову раду, які відповідають вимогам закону "Про акціонерні товариства".

"Наглядовій раді, зокрема, передані повноваження призначати та звільняти голову правління компанії (раніше ці рішення належали до компетенції зборів акціонерів)", - вказали у НАК.

Тож, повноваження Марка Роллінса достроково припинили саме з метою надати можливість новопризначеній наглядовій раді скористатись своїми повноваженнями обрати та призначити голову правління "Укрнафти".

Також відтепер наглядова рада "Укрнафти" включатиме 6 незалежних членів та 5 членів, які представляють інтереси акціонерів. Обрано і новий склад наглядової ради "Укрнафти".

За квотою мажоритарного акціонера, НАК "Нафтогаз України", до складу органу увійшов Юрій Вітренко, Ярослав Теклюк та Поліна Загнітко. Інтереси міноритарних акціонерів представлятимуть Яна Мануілова та Уріел Цві Лейбер.

На позиції незалежних директорів наглядової ради "Укрнафта" обрані: Андрій Бойцун, Олена Макеєва, Олег Мозговий, Микола Почапський, Андрій Процик та Павло Загороднюк. Збори акціонерів також затвердили умови контрактів членів наглядової ради.

Нагадаємо, у червні 2018 року голову правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва переобрали головою наглядової ради ПАТ "Укрнафта".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: