04.02.2019, 22:40

Афера на Львівському бронетанковому: справа в суді

Сьогодні, 4 лютого, Солом’янським районним судом Києва за участі прокурорів САП проведено судове засідання у кримінальному провадженні за фактом розтрати бюджетних коштів.

В ході поставки ДП «Львівський бронетанковий завод» двигунів для бронетехніки Центральному бронетанковому управлінню Збройних Сил України було завдано збитків на суму понад 14 млн гривень, повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Суд задовольнив клопотання прокурора про призначення запасного судді згідно з вимогами ст.320 КПК України, у зв’язку з чим у справі оголошено перерву для визначення вказаного судді за допомогою системи автоматичного розподілу.

Наступне судове засідання заплановано на 25 березня 2019 року.

Довідково: Досудовим розслідуванням встановлено, що ДП «Львівський бронетанковий завод» виграв конкурсні торги на поставку Центральному бронетанковому управлінню Збройних Сил України (ЦБТУ ЗСУ) нових двигунів В-46-6. За документами «ЛБТЗ» придбав у ТОВ «Булет Лайн» і поставив ЦБТУ ЗСУ 40 двигунів.

Проте, зібрані слідством докази свідчать, що двигуни надійшли на завод від третьої сторони без жодних документів та були не новими, а такими, що вже перебували у використанні.

До того ж, ці самі двигуни у 2008–2009 роках вже були реалізовані на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міністерства оборони України.

САП висунуто обвинувачення п’ятьом особам: директору ДП «Львівський бронетанковий завод», його заступнику, начальнику Центрального бронетанкового управління Збройних сил, начальнику одного з відділів цього управління та засновнику ТОВ «Булет Лайн» – комерційної структури, що брала участь у схемі.

За вчинення вищевказаних кримінальних правопорушень посадовцям загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати відповідні посади та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, як повідомляв Zaxid.net, директора ЛБТЗ Романа Тимківа та його заступника Олега Ткаченка затримали у липні 2017 року. Роман Тимків вийшов із СІЗО під заставу 2 млн грн та зібрав на заводі прес-конференцію, під час якої пояснював, що усі 40 двигунів вироблені до 1989 року, однак з того часу їх не використовували і 38 з них пройшли усі стендові випробування. Проблеми, виявлені ще у двох двигунах, як стверджував Роман Тимків, нібито усунули.

Доля Олега Ткаченка була невідома.

Ще один фігурант цієї справи, генерал-майора Юрія Мельника, взяли на поруки депутати від «Народного фронту» Андрій Тетерук та Юрій Береза, а також учасники АТО та Герої України Євген Мажевікін, Ігор Герасименко та Василь Зубанич. Прізвище іншого посадовця ЦБТУ ЗСУ, обвинуваченого у цій справі, встановити не вдалося.

 

 

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: