18.07.2018, 11:27

Абикого більше не братимуть?

Вступити на спеціальності «Стоматологія», «Медицина» і «Педіатрія» зможуть лише ті абітурієнти, які набрали понад 150 балів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання з конкурсних предметів: біології, хімії або математики.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

«Таким чином, уже на етапі вступу майбутні медики мають довести свої здібності, високу мотивацію і спроможність стати високоосвіченим професіоналом», – йдеться в повідомленні.

12 липня в Україні розпочалася вступна кампанія у заклади вищої освіти. Вперше в Україні для вступу на медичні спеціальності подолати поріг у 150 балів із конкурсних предметів мають усі абітурієнти, незалежно від форми навчання (за кошти державного бюджету чи за кошти фізичних чи юридичних осіб) і підпорядкування вишу.

У МОЗ уточнюють, що цього року за кошти державного бюджету готуватимуть 4507 медичних працівників (спеціальність «Медицина»).

У міністерстві також додали, що у 2017 року, коли порогу балів не було, з понад восьми тисяч абітурієнтів, які були зараховані на медичні спеціальності, 41% набрали менше ніж 150 балів ЗНО з одного предмету, 19% – з двох предметів і 7% – з трьох.

Фото: з відкритих джерел

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: