• Головна
  • Новини
  • Злякалися кредитної заборгованості: на Рівненщині родина віддала шахраям понад 115 тис. грн

13.08.2023, 13:44

Злякалися кредитної заборгованості: на Рівненщині родина віддала шахраям понад 115 тис. грн

На Рівненщині родина з Вараського району перерахувала шахраям понад 115 тисяч гривень. Так званий працівник служби безпеки банку переконав, що є кредитна заборгованість

Про це повідомила поліція Рівненської області, інформує Еспресо. Захід

До поліції на Рівненщині звернувся 56-річного мешканець Вараського району із заявою, що втратив 115 400 гривень. Як розповів чоловік, на його мобільний зателефонував невідомий і представився працівником служби безпеки банку. Слухавку підняла 24-річна донька і почула, що потрібно підтвердити оплату за покупку в інтернет-магазині.

Жінка запевняла, що ні вона, ні члени сім’ї подібних операцій не здійснювали. Проте абонент переконливо радив зняти гроші з картки та переказати їх на іншу, аби не зростала кредитна заборгованість, а тоді вже все з'ясовувати. Хвилюючись за заощадження, батько зняв готівку з трьох карток — своєї та доньки і перерахував на вказаний по телефону рахунок. Бо нібито потрібно було доплатити ще й за заборгованість по кредиту, яка вже начебто виникла.

Коли "банкір" перестав відповідати на дзвінки, чоловік запідозрив, що міг стати жертвою шахраїв та звернувся по допомогу до поліції.

Поліцейські вкотре наголошують громадянам бути обачними та дотримуватись правил: зберігайте спокій і не перераховуйте нікому гроші; не озвучуйте по телефону платіжні реквізити, визначене кодове слово та тим паче CVV та ПІН-код.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: