• Головна
  • Новини
  • "Зима буде важкою": Шмигаль закликав українців максимально економити енергоресурси

12.10.2022, 17:51

"Зима буде важкою": Шмигаль закликав українців максимально економити енергоресурси

Восени та взимку українців просять максимально економити енергоресурси, зменшити споживання електрики та мінімізуйте використання найбільш енергомістких приладів

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Попри достатню кількість енергоресурсів для проходження цієї осені та зими, закликаємо максимально їх економити. Сьогодні я ще раз хочу звернутися до всіх українців із проханням зменшити споживання електроенергії у вечірні години. Мова не про те, щоб сидіти в темряві. Необхідно лише зменшити використання найбільш енергомістких приладів", - заявив прем'єр-міністр.

Шмигаль просить українців мінімізувати використання електро приладів - чайників, плит, інструментів, обігрівачів, кондиціонерів, духовок та прасок, кавоварок, пральних і посудомийних машин.

"Ми вдячні всім українцям, які вчора та позавчора ввечері свідомо зменшили споживання електроенергії. Сумарно економія склала 10%. Ми також дякуємо мерам, головам громад, які відповідально поставилися до зменшення електроспоживання в громадах. З метою уникнення планових відключень ми маємо досягти свідомого зменшення споживання електроенергії з 17 до 22 години загалом по Україні на 25%. Такий відповідальний підхід дозволяє нам мінімізувати застосування графіків відключення", - додає Шмигаль.

В опалювальний сезон споживачів закликають економити газ і вугілля.

"Це означатиме зменшення температури у квартирах. Мінімально допустиме значення цієї зими буде 16 градусів, а середнє - 18 градусів. Це необхідність і це наш внесок у перемогу. Адже від кожного з нас залежить, як ми пройдемо цю зиму.

Не будемо прикрашати дійсність - ця зима буде важкою. Тому ще раз закликаємо всіх ретельно готуватися до зими", - наголосив Шмигаль.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: