• Головна
  • Новини
  • Зеленський заявив, що авторитарний режим в Україні неможливий, бо «крила підріжуть»

03.09.2021, 11:44

Зеленський заявив, що авторитарний режим в Україні неможливий, бо «крила підріжуть»

Президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні неможливий авторитарний режим, адже існує сильне громадянське суспільство, яке цього не допустить.

Про це він сказав під час виступу у Стенфордському університеті в межах візиту до США, повідомляє Офіс президента, передає Громадське.

Відповідаючи на запитання, чи не боїться він, що, убивши «дракона», сам таким стане, Зеленський відповів: «У ваших знайомих (у Росії. – ред.) ситуація складніша, але це ㅡ внутрішній вибір вашої країни. А українське громадянське суспільство настільки сильне, вільне й демократичне, що хто б що не хотів, хто б собі що не придумав, "дракону" з'явитися в Україні неможливо. Крила підріжуть».

Він наголосив, що українці та росіяни мають спільні періоди історії та перемоги, але державна політика Російської Федерації відрізняється від української державної політики й спрямована на те, щоб щось забрати, а не дати.

«Ми читали сигнали Російської Федерації ㅡ нібито Україна не хоче закінчити війну. Дивно. Війну не ми почали. Ми то із задоволенням хочемо закінчити. Але ми її не починали», ㅡ сказав Зеленський.

Президент Володимир Зеленський перебуває у США з робочим візитом, де він вже провів свою першу зустріч віч-на-віч з лідером Штатів Джо Байденом.

Окрім зустрічі з Байденом та інших заходів у Вашингтоні, у порядку денному Зеленського запланували візит до Каліфорнії, де зосереджені найбільші IT-компанії та високотехнологічна космічна індустрія. Президент планує залучити нові американські інвестиції, зокрема зустрівся з генеральним директором Apple Тімом Куком.

Фото - Офіс президента

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: