• Головна
  • Новини
  • Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів. А ЗСУ — «стояти міцно»

25.02.2022, 13:42

Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів. А ЗСУ — «стояти міцно»

Президент України Володимир Зеленський закликав главу РФ Володимира Путіна сісти за стіл переговорів, щоб зупинити загибель людей.

Про це він сказав у відеозверненні, яке опублікували в обід 25 лютого, передає Громадське.

«До президента РФ: по всій території країни йдуть бої. Давайте сідати за стіл переговорів, щоб зупинити загибель людей. А тепер до ЗСУ: Стійте міцно, ви все, що в нас є, ви все, що захищає нашу державу», — сказав президент. 

Що ще сказав Зеленський?

Президент наголосив, що вторгнення Росії в Україну — це не просто вторгнення, це початок війни проти Європи, проти єдності Європи, елементарних прав людини в Європі, усіх правил співіснування на континенті, проти того, що європейські держави відмовляються ділити кордони силою. 

«Вже другий день міста нашої держави зазнають ракетно-бомбових ударів, танкові колони та авіанальоти максимально схожі на те, що Європа бачила під час Другої світової, і говорила "ніколи знову." Але ось це є. Знову є. Через 75 років після Другої Світової війни», — заявив президент.

Водночас він наголосив, що Україна наразі не бачить, що збирається робити вся Європа і як захищати себе, «коли так повільно допомагаєте нам в Україні».

«Перелічую, що вже відбулося: секторальні санкції проти РФ ввели: США, Канада, Велика Британія, ЄС, Австралія і Нова Зеландія. Але Російські танки все ще стріляють по житлових будинках, бойова техніка все ще атакує, в тому числі цивільних звичайних громадян України», — наголосив Зеленський.

Він вимагає від Заходу анулювати візи для росіян, відключити РФ від системи SWIFT, повністю її ізолювати, відкликати послів та закрити небо.

Він наголосив, що діяти можуть і звичайні люди в кожній країні світу, виходячи на площі міст.

«До європейців: вас уже шантажували газом, вас уже принижували та хочуть поділити так само як намагаються поділити сьогодні Україну. Захищайте себе так само як ми захищаємо себе», — йдеться у заяві.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: