• Головна
  • Новини
  • Зеленський з Путіним не домовились про кордон, але транзит газу розблокували

10.12.2019, 01:42

Зеленський з Путіним не домовились про кордон, але транзит газу розблокували

Президент Володимир Зеленський наполягає, що Україна має отримати контроль над кордоном з Росією перед виборами на Донбасі, а президент Росії Володимир Путін вимагає виборів і лише потім передачі кордону під контроль України. Питання транзиту газу, за словами Зеленського, "розблокували".

Про це йшлося на брифінгу чотирьох лідерів після Нормандських переговорів у Парижі, - пише УП. 

Зеленський про контроль кордону перед виборами: "У нас із президентом РФ, кажу відверто, різний абсолютно погляд з приводу передачі кордону і коли це можливо. І, дійсно, президент РФ каже, що в Мінську (Мінських домовленостях - ред.), те що наш колишній президент Петро Олексійович підписував, передача кордону може бути лише після виборів.

Я, звісно, піднімаю питання про те, щоб передача кордону була до місцевих виборів.

Поки що у нас різний погляд, але я думаю, що не випадково у нас буде зустріч через кілька місяців і не випадково у нас буде зустріч чотирьох лідерів.

Ми зобов'язані знайти вихід".

Зеленський про газ: "Обговорювали питання транзиту газу на двосторонній зустрічі. Але я вперше таке бачу – в житті в мене не така велика практика – коли я кажу "двостороння зустріч", а сиділо з різних сторін від нас по сім людей.

Це питання (про газ – ред.) ми розблокували і вже на рівні радників буде обговорюватися можливість, форма, об’єм, ціна, деталі договору про транзит газу".

Нагадаємо, що сьогодні ж виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко заявив, як повідомили ЗМІ, що Україна та Росія не досягли домовленості про новий контракт на транзит та постачання газу за підсумками переговорів президентів.

За його словами, переговори за участю президентів не принесли кінцевої домовленості щодо нового контракту. "Ми домовилися, що будемо і далі домовлятися", - сказав він.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: