• Головна
  • Новини
  • Зеленський відхилив візит генсека ООН до Києва через поїздку до росії, але ООН спростовує цю інформацію

25.10.2024, 19:30

Зеленський відхилив візит генсека ООН до Києва через поїздку до росії, але ООН спростовує цю інформацію

Президент України Володимир Зеленський відмовився прийняти в Києві генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша після того, як той взяв участь у саміті БРІКС, що проходив у російській Казані.

Про це повідомляє Agence France Presse із посиланням на високопоставлене джерело в Офісі президента України.

Згідно з заявою джерела, після візиту в росію Гутерреш планував приїхати до України, проте Зеленський не схвалив його приїзд. "Після Казані він хотів приїхати в Україну, але президент не погодив його візит. Тож Гутерреша тут не буде", – розповів співрозмовник AFP. За словами джерела, участь генсека ООН у заходах на території росії була розцінена українською стороною як крок, який підриває авторитет міжнародного права та Міжнародного кримінального суду. Суд нагадав про ордер на арешт президента росії володимира путіна, виданий через звинувачення в міжнародних злочинах.

Українські джерела, зокрема в Офісі президента, підтвердили цю інформацію для видання "Українська правда", однак в ООН заявили, що питання щодо скасування візиту Гутерреша залишається відкритим. Заступник речника Генерального секретаря ООН Фархан Хак у коментарі для "Суспільного" не підтвердив заяви AFP. За його словами, ООН продовжує роботу над організацією поїздки Гутерреша в Україну, і, за його словами, питання лише в пошуку "взаємно зручного часу". Він додав, що візит обговорювався ще у вересні під час останньої зустрічі Зеленського з Гутеррешем.

Інцидент із запрошенням генсека ООН став черговою точкою напруги у міжнародних відносинах України, яка залишається критично налаштованою щодо будь-якої участі міжнародних організацій у заходах на території росії.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: