• Головна
  • Новини
  • Зеленський відвідав у лікарні єдиного курсанта, що вижив у катастрофі АН-26

26.09.2020, 17:11

Зеленський відвідав у лікарні єдиного курсанта, що вижив у катастрофі АН-26

Президент Володимир Зеленський відвідав курсанта льотного факультету Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба Золочевського, який отримав поранення внаслідок катастрофи військового літака Ан-26 напередодні ввечері поблизу Чугуєва, та поспілкувався з його мамою.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Зазначається, що Президент відвідав курсанта у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону. Начальник Центру Едуард Хорошун зауважив, що стан постраждалого - середньої тяжкості, військовий перебуває у свідомості.

У свою чергу курсант розповів Зеленському, що все сталося дуже швидко, й було незрозуміло, що відбувається. За його словами, курсанти та екіпаж були знайомі і вже літали разом.

«Ми бажаємо тобі якнайшвидшого одужання», – сказав Зеленський, звертаючись до пораненого.

Також глава держави поспілкувався з матір'ю курсанта Іриною та висловив їй слова підтримки.

В ОП запевнили, що в разі потреби їм буде надана вся необхідна допомога.

У той же час в дописі на Фейсбук Президент розповів, що В'ячеслав Золочевський після падіння літака намагався врятувати побратима.

"20-річний В'ячеслав Золочевський народився в сорочці. Сьогодні він фактично святкує другий день народження. Вночі В'ячеслав отямився біля уламків літака Ан-26, в якому летіла вся команда, друзі, побратими. Вогонь, знищений літак, темрява й тіла навколо. Один з хлопців поруч горів, і Слава кинувся його гасити. Йому вдалося дати ще один шанс іншому курсанту, який однак, на жаль, помер від опіків сьогодні вранці. Це героїзм посеред поля смерті", - зазначив Президент.

Глава держави переконаний, що цей другий шанс був подарований В'ячеславу недарма, та запевнив, що Україна пишається ним."Сил тобі пережити й оговтатися від тієї страшної ночі", - побажав Зеленський.

Нагадаємо, В'ячеслав Золочевський, який вижив після катастрофи, перебував у свідомості й говорив із рятувальниками. Він отримав травми голови і ноги.

Ввечері 25 вересня у Харківській області на 530 кілометрі траси Київ-Харків поруч із дорогою впав військовий літак АН-26 та одразу загорівся.

На борту були члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба - всього 27 людей. 

За інформацією СБУ, командир екіпажу літака АН-26 перед катастрофою доповів про відмову лівого двигуна і запросив захід на посадку.

Міністр оборони Андрій Таран заявив, що літак АН-26, скоріш за все, зачепився крилом за землю.

Слідчі ДБР розглядають чотири версії катастрофи військового літака АН-26 на Харківщині.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: