• Головна
  • Новини
  • Зеленський відповів на петицію про заборону росіянам в'їзду в Україну

27.11.2021, 12:28

Зеленський відповів на петицію про заборону росіянам в'їзду в Україну

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію, яка пропонує заборонити чи обмежити російським громадянам в'їзд на територію країни. Глава держави вважає, що з початку війни Київ і так посилив контроль за в'їздом росіян, проте обіцяє проконсультуватися зі Службою безпеки України

Про це йдеться на сайті президента, передає Громадське.

Президент зазначив, що на тлі російської агресії така петиція є цілком виправданою. Глава держави перерахував низку заходів, якими Україна з 2014 року посилила контроль на російському кордоні: 

  • у 2015 році Київ в односторонньому порядку скасував можливість в'їзду громадян Росії на підставі паспорта громадянина РФ або свідоцтва про народження. Після цього в'їзд можливий тільки за дипломатичними, службовими та закордонними паспортами;
  • з початку 2018 року українські прикордонники почали фіксувати біометричні дані іноземців, зокрема громадян Росії.

Зеленський додав, що у разі виникнення підозр прикордонники можуть додатково проаналізувати іноземців, а за наявності підстав — заборонити їм в'їзд в Україну.

Президент резюмував, що чинний режим поїздок із Росією потребує ретельного вивчення. Він запевнив, що надіслав петицію секретарю Ради національної безпеки і оборони України Олексію Данілову та голові Служби безпеки Івану Баканову з проханням проаналізувати режим в'їзду.

Що це за петиція?

Вона набрала необхідні 25 тисяч голосів 11 листопада. Через це її і довелося розглядати президенту. Автор петиції — активіст Сергій Стерненко. Він запропонував президенту заборонити громадянам Росії в'їзд до України чи запровадити візовий режим з РФ.

«З метою захисту громадян України та національної безпеки держави в умовах збройної агресії РФ проти України, що триває, ініціювати запровадження заборони для громадян РФ на відвідування території України або запровадження візового режиму», — пропонується в петиції.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: