• Головна
  • Новини
  • Зеленський відповів на петицію про примусову вакцинацію

23.10.2021, 19:49

Зеленський відповів на петицію про примусову вакцинацію

Президент Володимир Зеленський звернувся до голови ВР і прем'єр-міністра щодо розгляду питання про впровадження відповідальності за «примусову вакцинацію» і компенсації можливих негативних наслідків після щеплень.

Про це йдеться у відповіді глави держави на петицію №22/121610-еп. Автор петиції - Вадим Бондар, передає "Слово і Діло".

«Я звернувся до голови Верховної ради України з проханням організувати обробку викладених у петиції пропозицій та інформування про результати...Я також звернувся з аналогічним листом до прем'єр-міністра України», - зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що стосовно окремих особливо небезпечних інфекційних захворювань можуть здійснюватися обов'язкові медичні огляди, профілактичні щеплення, лікувальні та карантинні заходи в порядку, встановленому законами України.

Також передбачена обов'язковість профілактичних щеплень проти туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, коклюшу, правця та кору.

Зеленський додав, що згідно із законом для запобігання поширенню інфекційних захворювань обов'язковим профілактичним щепленням підлягають працівники окремих професій, а в разі загрози виникнення особливо небезпечної інфекційної хвороби або масового поширення небезпечної інфекційної хвороби на відповідних територіях та об'єктах можуть проводитися обов'язкові профілактичні щеплення проти цієї інфекційної хвороби за епідемічними показаннями.

Нагадаємо, петиція, в якій автор просить главу держави Володимира Зеленського ввести кримінальну відповідальність за примусову вакцинацію, набрала понад 25 тисяч голосів на початку жовтня.

На цьому тижні глава МОЗ доручив прискорити темпи вакцинації в країні.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: