• Головна
  • Новини
  • Зеленський та Дуда домовилися створити спеціальний канал зв'язку

21.01.2022, 16:59

Зеленський та Дуда домовилися створити спеціальний канал зв'язку

Володимир Зеленський та Анджей Дуда обговорили агресію Росії проти України, Північний потік-2 та двосторонню співпрацю.

Президенти України та Польщі Володимир Зеленський та Анджей Дуда обговорювали питання безпеки у регіоні. Про це заявив держсекретар у канцелярії президента Польщі Якуб Кумох, повідомляє RMF24 у п'ятницю, 21 січня, передає Кореспондент.

"Перед особою загрози Україна може розраховувати на підтримку Польщі", - наголосив Кумох.

У резиденції Вісла Дуда отримав інформацію з перших вуст про те, що відбувається в Україні. Президенти домовилися щодо створення спеціального каналу зв'язку.

Співрозмовники наголосили, що Росія має усвідомлювати дуже високу ціну, яку вона понесе у разі найменшої агресії проти України.

"По-перше, це буде ціна у вигляді санкцій, по-друге, це буде ціна у вигляді жертв також на її боці. Не обов'язково російська громадська думка, яка проти війни, як ми чудово знаємо, буде готова піти на такі жертви", – додав Кумох.

Окрім того, партнери обговорили питання Північного потоку-2.

"Це проект, який сильно впливає на всіх нас і вражає енергетичну безпеку Європи, і це проект, який не знаходить жодного серйозного захисника в Польщі. Так само в Україні", - пояснив Кумох.

Крім загрози РФ, переговори зачепили й інші сфери. Співрозмовники домовилися, що протягом найближчих максимум трьох тижнів пройдуть дві робочі зустрічі для вирішення поточних проблем - у тому числі і транспортних, щоб, за словами Кумоха, врегулювати "важкі справи" у польсько-українських відносинах.

Нагадаємо, що напередодні відбулися переговори Зеленського та Дуди. Глави держав обговорювали виклики безпеки, усунення перешкод у транспортній сфері, посилення енергетичної взаємодії.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: