• Головна
  • Новини
  • Зеленський сподівається на політичну згоду ЄС для отримання кредиту на 35 млрд євро

17.10.2024, 12:41

Зеленський сподівається на політичну згоду ЄС для отримання кредиту на 35 млрд євро

Президент України Володимир Зеленський висловив сподівання на отримання політичного схвалення від лідерів Європейського Союзу для виділення кредиту на 35 млрд євро, профінансованого за рахунок заморожених російських активів. Цей крок є частиною ініціативи "Групи семи".

Зеленський зробив цю заяву, прибувши на засідання Євроради в Брюсселі у четвер. Він підкреслив, що питання кредиту буде однією з ключових тем обговорення на саміті лідерів.

"Коли у нас була дуже довга пауза без військової підтримки, насправді наше внутрішнє виробництво дронів та електронних систем дуже-дуже допомогло. Для цього нам потрібні гроші. Частково ці гроші від російських активів нам дуже необхідні, аби використати їх у нашому внутрішньому виробництві. Ми хочемо отримати частину цих грошей так швидко, наскільки це можливо", – зазначив президент.

Він також висловив надію, що жодна з країн ЄС не блокуватиме це рішення. "Воно залежить тільки від єдності лідерів ЄС. Якщо хтось може не блокувати цього рішення, я думаю, це допоможе... І я думаю, що лідери можуть це зробити", – додав Зеленський.

Цей кредит у розмірі 35 млрд євро є частиною загального плану, затвердженого "Групою семи" на саміті в червні, який передбачає надання Україні позики в розмірі 50 млрд доларів через оподаткування надприбутків, отриманих від заморожених російських активів.

Нагадаємо, що 9 жовтня пропозицію підтримала Рада Європейського Союзу, незважаючи на опір з боку Угорщини. А 14 жовтня Комітет Європейського парламенту з питань торгівлі схвалив ініціативу Європейської комісії про надання Україні позики у 35 млрд євро.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: