• Головна
  • Новини
  • Зеленський прокоментував результати зустрічі радників глав держав "Нормандської четвірки"

12.09.2020, 20:19

Зеленський прокоментував результати зустрічі радників глав держав "Нормандської четвірки"

12 вересня президент України Володимир Зеленський зазначив, що політичні радники глав держав "Нормандської четвірки" не обговорили всі питання на зустрічі, яка відбулася напередодні в Берліні.

Зеленський уточнив, що в попередніх переговорах "не поставили крапки", тому буде ще одна зустріч для продовження підготовки перемовин лідерів у Нормандські форматі. Про це президент України заявив на брифінгу в Одесі в суботу, пише ДТ.

"Перше - була зустріч, це дуже важливо. Це означає, що тривають зустрічі в Нормандському форматі. І якщо зустрічаються радники, значить, буде плануватися зустріч лідерів у Нормандському форматі. Радники не обговорили всі питання і не поставили крапку в багатьох питаннях, тому буде ще одна зустріч радників", - сказав він.

Президент підкреслив, що найголовніше рішення, яке є після зустрічі в Берліні, - це продовження і дотримання режиму тиші в Донбасі.

"Чи задоволені ми на сто відсотків? Ні. Чи була бойова втрата, так. Але якщо ми йдемо до виконання Мінських угод, йдемо до світу на сході України, то перше і головне питання - це дотримання режиму тиші. Це означає, що наші хлопці не будуть гинути", - вказав він.

Нагадаємо, в рамках переговорів радників "нормандської четвірки" в Берліні досягнута домовленість про зустріч у форматі радників лідерів країн-учасниць переговорів протягом наступних тижнів, щоб продовжити обговорення виконання Паризьких домовленостей лідерів в грудні 2019 року і підготовку Берлінського саміту в Нормандському форматі, повідомила 11 вересня пресслужбі Офісу президента.

Під час зустрічі в Берліні велику увагу було приділено питанням взаємного звільнення утримуваних осіб та забезпечення повного і безперешкодного доступу Міжнародного комітету Червоного Хреста до таких осіб.

За словами глави ОП Андрія Єрмака, головним досягненням зустрічі стало узгодження продовження дотримання перемир'я в Донбасі.

Заступник керівника адміністрації президента Росії Дмитро Козак заявив про те, що під час переговорів в Берліні українська сторона погодилася переглянути постанову про призначення місцевих виборів в Україні.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: