• Головна
  • Новини
  • Зеленський припустив, що Росія спробує окупувати Харків

21.01.2022, 13:45

Зеленський припустив, що Росія спробує окупувати Харків

Росія може спробувати захопити українські території під приводом «захисту» російськомовного населення, зокрема, Харків, що «стане початком масштабної війни».

Як передає Укрінформ, про це Президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю американському виданню The Washington Post.

«Якщо Росія вирішить посилити ескалацію, звичайно, вони збираються це зробити на тих територіях, де історично проживають люди, які мали родинні зв'язки з Росією. Харків, який під контролем уряду України, може бути окупований. Росії потрібний привід: скажуть, що захищають російськомовне населення», - зазначив він.

За словами Зеленського, після окупації та анексії Криму «ми розуміємо, що це можливо і може статися».

«Але я не знаю, що вони збираються робити, бо це великі міста. У Харкові проживає понад 1 мільйон жителів. Не буде просто окупації; це буде початком великомасштабної війни», - заявив Президент.

Він також наголосив, що Україна не забула про окуповані території.

«Вони (РФ – ред.) хочуть, щоб ми і світ забули про Крим. Вони його окупували і виростили сепаратистів на Донбасі. Вони будуть готові віддати нам Донбас, якщо ми забудемо про Крим. Крим ніхто не забуде», - сказав він.

На запитання журналіста, чи буде Путін намагатися встановити в Україні підконтрольний РФ уряд, Зеленський заявив, що це неможливо.

«Навіть якщо вони (РФ – ред.) це зроблять, це буде найнедовговічніший уряд, бо люди його просто не приймуть. Можливо, Путін думає, що більшість українців підтримують його та його політику. Я думаю, що це велика помилка так думати», - додав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо її кордонів та використовує ці військові приготування для прямого шантажу США та НАТО.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: