• Головна
  • Новини
  • Зеленський перепризначив суддю ОАСК, який забороняв протести проти Путіна в Києві

23.09.2020, 10:19

Зеленський перепризначив суддю ОАСК, який забороняв протести проти Путіна в Києві

Президент Володимир Зеленський перепризначив на посаду судді Окружного адміністративного суду Києва Кирила Гарніка.

Відповідний указ про перепризначення опублікований на сайті глави держави, - пише ZN.UA. 

"Призначити Гарник Кирила Юрійовича на посаду судді Окружного адміністративного суду міста Києва", - свідчить текст указу.

Як зазначає проєкт «Про суд», Кирило Гарник був призначений на цю посаду указом Віктора Януковича в березні 2013 року. До цього Гарник був суддею Полтавського окружного адміністративного суду.

«Відомим» Гарник став в липні 2013 року, коли заборонив акції протесту проти візиту до Києва на святкування 1025-річчя хрещення Русі патріарха Кирила і президента Росії Володимира Путіна.

Також відомо, що його мама Людмила Гарник з 2007 року є суддею Північного Апеляційного господарського суду в місті Києві.

Перед початком суддівства Кирило Гарник намагався побудувати кар'єру попзірки, беручи участь в російському шоу «Фабрика зірок-5».

Нагадаємо, главі ОАСК Павлу Вовку і ще чотирьом фігурантам справи про "плівки Вовка" 17 липня НАБУ повідомило про підозру в створенні злочинної організації і захопленні влади. Підозри засновані на вивченні записів розмов в кабінеті Вовка, частина яких була опублікована в 2019 році. У будівлі суду в той же день провели обшуки.

У липні минулого року Генпрокуратура спільно з НАБУ провела низку слідчих дій в Окружному адміністративному суді Києва.

Під час торішніх обшуків в ОАСК були виявлені записи, що свідчать про втручання суду в роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів. На них людина з голосом, схожим на голос Вовка, дає вказівки адвокатам і суддям, як «вирішувати питання» з ВККС.

При цьому ВСП відмовився відсторонити главу ОАСК Павла Вовка від виконання службових обов'язків. Рада вважає, що в матеріалах справи "немає доказів належного вручення підозри" Вовку, тому суддя не перебуває в статусі підозрюваного. Глава ЦПК Віталій Шабунін назвав таке рішення ВРП відповідальністю безпосередньо президента Володимира Зеленського і глави його Офісу Андрія Єрмака.

Пізніше Вища рада правосуддя відмовився відсторонити від виконання обов'язків інших фігурантів справи про спробу захоплення влади в Україні.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: