• Головна
  • Новини
  • Зеленський не виконав основні виборчі обіцянки трирічної давнини, - КВУ

10.02.2022, 16:34

Зеленський не виконав основні виборчі обіцянки трирічної давнини, - КВУ

КВУ проаналізував виконання публічних заяв Володимира Зеленського, які він озвучив в інтерв’ю виданню "Українська правда" у січні 2019 року. Під час розмови В. Зеленський озвучив своє бачення щодо закінчення російсько-української війни, особливостей зовнішньої політики та основних підходів до кадрової політики.

Із 5 ключових обіцянок В. Зеленського не виконано 4. Зокрема, не було змінено текст Мінських угод, західні держави не доєдналися до існуючих мирних форматів, не вдалося домовитися про дієве перемир’я із Російською Федерацією, не дотримано обіцянок щодо залучення професіоналів на державні посади. Натомість, В. Зеленський, як і обіцяв, не запровадив елементів повної амністії бойовиків у Донецькій та Луганській областях, виконавши відповідну обіцянку.

«Показово, що три року тому В. Зеленський говорив про ті ж речі, які зараз перебувають на порядку денному. Зокрема, питання виконання Мінських угод. Однак прогресу в цій сфері не було досягнуто і проблема Мінських угод та їх виконання досі залишається актуальною», - прокоментував голова КВУ Олексій Кошель.

Аналіз виконання заяв В. Зеленського (січень 2019 року):

1. "Я хочу, щоб перестали стріляти. Оці домовленості, мені здається, вони не дуже складні, можна домовитися".

Не виконано. Режим припинення вогню діяв упродовж кількох місяців із липня 2020 р. Однак, починаючи з 2021 р., режим тиші було зірвано. Загалом за рік дії режиму тиші в зоні ООС загинули 45 українських військових, 163 отримали поранення. У серпні 2021 р. В. Зеленський заявив, що дотримання тиші досі залишається першим кроком для конструктивних перемовин.

2. Потрібно «коригувати і розвивати Мінські домовленості».

Не виконано. Після зустрічі в нормандському форматі у грудні 2019 р. В. Зеленський заявив, що ініціюватиме внесення змін у Мінські угоди. Однак на практиці ця ініціатива не була реалізована. Як відомо, проти цього виступає Російська Федерація, блокуючи відповідний процес.

3. "У нас сьогодні є Мінські домовленості, які не дуже працюють. Може, залучити ще країни - західні".

Не виконано. Із 2019 року склад учасників мирних переговорів щодо збройної агресії з боку Російської Федерації не змінився. У Нормандському форматі, як і раніше, представлені Україна, Росія, Німеччина та Франція. У грудні 2021 р., відповідаючи на питання щодо можливого приєднання США до нормандського формату, міністр закордонних справ України Д. Кулеба заявив, що на разі не йдеться про переформатування нормандського формату, тому він залишається таким, яким є.

4. «Обов'язково будемо залучати професіоналів».

Не виконано. За даними КВУ за час перебування В. Зеленського на посаді Президента понад 30 осіб, які раніше працювали в структурах «Студії Квартал 95», її дочірніх організаціях, надавали послуги компанії, співпрацювали із В. Зеленським на професійній основі, були знайомими, друзями, родичами В. Зеленського чи його оточення отримали державні посади. Зокрема, співвласник "Студії Квартал 95" Іван Баканов став головою Служби безпеки, сценарист "Студії Квартал 95" Юрій Костюк - заступником голови Офісу президента, Сергія Сивоха працював радником секретаря РНБО та ін.

5. "Повна амністія? Звичайно ж, ніхто на це не піде"

Виконано. В. Зеленський дотримується обіцянки щодо неможливості повної амністії. При цьому підкреслюється, що амністія буде можлива лише після формування відповідних безпекових умов, а також буде стосуватися виключно осіб «у яких немає на руках крові».

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: