• Головна
  • Новини
  • Зеленський доручив розробити законопроєкт про добудову двох енергоблоків на ХАЕС

23.09.2020, 12:22

Зеленський доручив розробити законопроєкт про добудову двох енергоблоків на ХАЕС

Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів у двомісячний термін внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт про розміщення, проєктування та будівництво енергоблоків № 3 та № 4 Хмельницької атомної електростанції.

Про це йдеться в Указі «Про невідкладні заходи щодо стабілізації ситуації в енергетичній сфері та подальшого розвитку ядерної енергетики» від 22 вересня 2020 року, оприлюдненому на сайті глави держави.

Згідно з документом, уряду також доручено розробити довгострокову програму розвитку атомної енергетики в межах реалізації Енергетичної стратегії України на період до 2035 року.

Крім того, Кабмін має вжити вичерпних заходів для погашення заборгованості перед виробниками електричної енергії, зокрема перед НАЕК «Енергоатом», що утворилася внаслідок виконання ними спеціальних обов’язків для забезпечення загальносуспільних інтересів.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський на нараді з керівництвом Державного підприємства «НАЕК "Енергоатом" під час відвідання ХАЕС 9 вересня заявив, що доручить уряду забезпечити фінансування будівництва третього та четвертого енергоблоків Хмельницької атомної електростанції та вирішити питання заборгованості перед Енергоатомом.

Фото з відкритих джерел

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: