22.01.2021, 14:38

Зеленський анонсував реформу сфери соцпослуг

Потрібно врегулювати надання соціальних послуг з догляду за людьми похилого віку та людьми з інвалідністю.

Президент Володимир Зеленський пропонує провести реформу у сфері надання послуг з догляду за людьми похилого віку та людьми з інвалідністю. Свої пропозиції він виклав під час візиту до Харкова, де напередодні в нелегальному пансіонаті загинули в пожежі 15 осіб, передає Кореспондент.

"Будуть законодавчі ініціативи, повинна бути реформа. Люди зможуть отримувати нормальні якісні послуги. Я думаю, що як приватні послуги повинні бути, так і комунальні послуги - ми повинні відкрити, як би там це не звучало, але таку соціальну допомогу, такий ринок справедливих соціальних послуг має бути відкритий в Україні. Сьогодні цього немає", - сказав він.

Необхідність цієї реформи він пояснив не тільки трагедією в Харкові, а незаконним функціонуванням будинків для людей похилого віку по всій Україні. "Це потрібно зробити на законодавчому рівні, тому що якщо ми просто вирішимо харківський кейс - ми ж не знаємо навіть, скільки таких об'єктів у державі є. Ніхто цього не знає", - сказав президент.

Зеленський зазначив, що українці "в принципі, знають про такі платні хоспіси". "Те, що мені деякі наші колеги з правоохоронців сказали, що ніхто не знає про це - я не думаю, що це правда: в Інтернеті можна зареєструватися... коштує це в місяць від 5 тис до 15 тис... Такі хоспіси дуже просто оформляти, дуже швидко, а хоспіси такі - вони не платять ніяких податків і через це вони ніяк не оформлені, крім Інтернету", - сказав він.

Тому, за словами президента, повинна бути проведена в цій сфері "глобальна реформа" і для її напрацювання буде створена робоча група. "Зараз на цьому, на жаль, трагічному кейсі потрібно зробити все. По-перше, дати повноваження місту, щоб можна було надавати людям такі послуги", - резюмував Зеленський.

Президент зазначив, що такі послуги можуть надавати як приватні, так і державні заклади. "Люди можуть отримувати нормальні якісні послуги. Такий ринок справедливих соціальних послуг має бути відкритий в Україні. Сьогодні цього немає", - зазначив Зеленський.

Наразі у справі про пожежу в незаконному будинку для літніх людей затримано чотирьох осіб. Правоохоронці встановлюють причини події.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: