• Головна
  • Новини
  • Зеленський: Ми досягли стратегічного перелому, але скільки ще триватиме війна — невідомо

11.03.2022, 16:45

Зеленський: Ми досягли стратегічного перелому, але скільки ще триватиме війна — невідомо

Президент України Володимир Зеленський у зверненні 11 березня заявив, що українська армія домоглась перелому в протистоянні російським військам і йде до перемоги.

Водночас він зазначив, що неможливо сказати, скільки днів ще триватиме війна та звільнення окремих населених пунктів від росіян.

"Неможливо сказати – скільки днів нам ще звільняти українську землю. Але можливо сказати – ми це зробимо. Бо стратегічного перелому ми вже досягли. Ми вже йдемо до нашої перемоги. Це вітчизняна війна. Війна з дуже впертим ворогом. Який не звертає уваги на тисячі своїх убитих солдатів. Який збирає по всій Росії резервістів та строковиків, щоб кинути їх у пекло війни", — зазначив Зеленський.

Президент України також підтвердив, що РФ звозить найманців: "Головорізів з Сирії. З країни, яку руйнували, так само як зараз окупанти знищують Маріуполь і Харків, Охтирку та Чернігів, Волноваху та Ізюм".

Раніше про це повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк: "Російські чиновники, включаючи міністра (оборони РФ) Шойгу, оголосили про вербування 16 тисяч колишніх бійців ІДІЛ для використання проти українських цивільних. Це, а також російська пропаганда про хімічну зброю свідчить про спробу реалізувати "сирійський сценарій" в Україні", — зазначив Подоляк.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: